У НАС – НАКРАТКО

0
1403

ПО ПОВОД разпространяваните лъжи и спекулации в Агенция ПИК, ТВ ЕВРОПА и редица други проправителствени медии относно предстоящите евроизбори, от ПП АТАКА заявяваме следното: Разпространяваните откровени лъжи, че лидерът на АТАКА Волен Сидеров искал да води листата на Патриотите за евроизборите са поръчкови публикации. До момента разговори за предстоящите евроизбори не са водени в коалицията „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” и съответно въпросът за водаческото място на евролистата не е поставян.

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ комисията по българско гражданство към вицепрезидента е разгледала близо 22 хиляди преписки от кандидатстващи, посочи вицепрезидентът Илияна Йотова. Остава тенденцията всяка година все повече хора да искат българско гражданство. Особено силно това се вижда в последните 15 години, което се обвързва с членството в НАТО и ЕС, както и възможността във все повече държави да се пътува без визи.

57-ГОДИШНА ЖЕНА е осъдена на 2 години и 4 месеца затвор за присвояване на над 140 000 лв. от ВиК – Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

ОБМИСЛЯ СЕ увеличаване на местата за прием на акушерки, каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков. Пенков присъства на отбелязването на Бабинден в АГ-болница “Майчин дом”.

НАЦИОНАЛНОТО сдружение на търговци и превозвачи на горива смятат, че подготвяният законопроект за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход няма да увеличи събираемостта на данъци и акцизи, да спре сивата икономика и да осигури приходи в бюджeта.

ПРИХОДИТЕ от международен туризъм възлизат на 3,6 млрд. евро в периода януари- ноември 2018 г. Това показват данните на БНБ. Ръстът е 6,6% спрямо януари-ноември година по-рано. През 11-те месеца на 2018 г. чуждестранните туристически посещения у нас са повече от 8,834 млн., като нарастват с 4,9 на сто в сравнение със съответния период на предходната година.