Добрич, 13 август /Юлияна Христова, БТА/
Училищата в Добричка област започнаха да търсят за новата учебна година учители за свободните позиции. Бюрото по труда в областния град обяви поне двайсет места за педагози в широк спектър от специалности. Регионалното управление на образованието /РУО/ вече набира с електронен формуляр и желаещи да се включат в информационната база “Заместващи учители” в случай, че в епидемията от Covid-19 се наложи титулярите педагози да отсъстват.
Най-много нови преподаватели се очаква да влязат в класните стаи в Добрич, според свободните места, заявени в РУО. Природоматематическата гимназия “Иван Вазов” търси учители по английски език и история, в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина от първия учебен ден трябва да бъдат осигурени преподаватели по български език и литература и руски език, по физика и химия, в ОУ “Хан Аспарух” децата ще имат нужда от логопед и училищен психолог.
Най-голямото училище в Добричката община – СУ “Никола Вапцаров” в село Карапелит, както и СУ “Асен Златаров” в Шабла, ОУ “Христо Смирненски” в Генерал Тошево, също изпитват недостиг на кадри. Работодателите изискват за почти всички позиции кандидатите да владеят електронни платформи за обучение.