Добрич, 13 август /Юлияна Христова, БТА/
В община Каварна ще бъдат рехабилитирани пътни отсечки, по които е преминавала тежка строителна механизация при изграждането на имотите по брега. Кметската управа вече обяви публично състезание за инженеринг на част от общинския път Каварна-Балчик.
Участъкът от 650 метра, който е в землището на село Топола, е в лошо състояние след дългогодишна експлоатация и движението на тежката техника, посочват от общината. Заедно с полагането на нова асфалтова настилка ще бъде подобрено и отводняването на пътя като отводнителните съоръжения ще бъдат почистени от наноси, а израсналите храсти ще бъдат отстранени.
В рамките на обявената обществена поръчка ще бъде направена реконструкция и на участък от около 240 метра по улица “Тиризис” в курортния комплекс “Карвуна”. На места по отсечката напълно липсва асфалтовата настилка поради използваната механизация при строителните работи в крайбрежната зона.
Общината може да задели за проектирането, строителството и авторския надзор за рехабилитацията на обектите до 506 000 лева. Срокът за подаване на офертите е до 30 август.