УЧЕНИЦИ ОТ ДОБРИЧ ГОСТУВАХА В ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ В СВИЩОВ

0
741

 

Ученици и учители от добричката гимназия “Райко Цончев” гостуваха на Профилираната държавна търговска гимназия “Димитър Хадживълков” и бяха част от поредица събития, планувани от домакините.

Добричката група присъства на публичен дебат за избор на училищен омбудсман в аулата на свищовската гимназия със 135-годишна история, а учениците имаха възможност да задават въпроси към двамата кандидати.

Държавната гимназия е едно от трите училища в България, които имат такава длъжност “Училищен омбудсман”. Заема я уважаван ученик с постижения в учебната работа след проведен конкурс, а функцията му е да съдейства за  разрешаването на конфликти и да утвърждава спазването на училищните правила.

Десетокласниците на Гимназия “Райко Цончев” участваха в учебна ролева игра по предприемачество и в отбори със свои връстници от Свищов предлагаха бизнес решения и нови приложения на познати продукти.

Добричките ученици проведоха и урок по литература в музея на Алеко Константинов в Свищов заедно с техния учител по БЕЛ Маргарита Христова, съобщи Дарик радио Добрич.