В рамките на инициативата „Дни Еразъм“ в гимназия „Райко Цончев“ се проведе информационна среща с ученици и учители във връзка с проектите по програма Еразъм +, в които участва училището.

В първата част на срещата трима ученици и двама учители споделиха опит от участието си в обмен в периода 1-7 октомври в град Лимбажи, Латвия – в рамките на проект Save the future not only today, съфинансиран по програма Еразъм +, Ключова дейност 2, „Стратегически партньорства“. От гимназията припомнят, че това е третата среща за партньорите от Чехия, България, Румъния, Латвия и Турция.

Във втората част на срещата пред присъстващите бяха представени целите на новия проект на тема: „Изграждане на конкурентно предимство чрез личен бранд“, в който училището е координатор и предстои да бъде реализиран до края на 2020 г. В него гимназията си партнира с училища от Италия, Полша и Гърция.  Проектът е на обща стойност  60 836 евро, от които за българското училище – 18 209 евро. 

Партньорството цели да научи участниците как да утвърдят и развиват свой личен бранд, за да увеличат способността си да се представят успешно в личното, образователно и работно пространство.

За постигане на общата цел по време на проекта партньорите ще се стремят към: идентифициране на значението на личния бранд; придобиване на самопознание чрез идентифициране на лични умения, силни и слаби страни; подготовка за света извън училището, чрез придобиване на умения как най-добре да рекламираме себе си пред университети и работодатели; изясняване влиянието на социалните медии върху пригодността за заетост и как да поддържаме нашата онлайн лична марка / присъствие; идентифициране на профила на кандидата за университет или работа от гледна точка на експертите; разработване на онлайн инструментариум за изграждане на личен бранд.

През месец ноември учениците от Гимназия „Райко Цончев“ ще посрещнат своите връстници от училищата-партньори, когато ще се проведе първата среща в рамките на проекта под наслова „Личен бранд. Умения за определяне на личните силни и слаби страни“.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST