Областният управител издаде заповеди за временни кметове на Община Генерал Тошево и село Пчеларово

0
1238

 

 

Двамата назначени ще изпълняват длъжността за периода от края на мандата на настоящите кметове до полагане на клетва от новоизбраните

 

Областният управител Красимир Кирилов издаде заповеди, с които назначи кметове на Община Генерал Тошево и село Пчеларово – в изпълнение на разписаните му правомощия в Закона за местно самоуправление и местна администрация.

До служебно назначаване на временно изпълняващ длъжността „кмет“ на Община Генерал Тошево се стигна, след като ОбС Генерал Тошево препотвърди решението за временно изпълняващ функциите на кмет по предложение на общински съветник. Припомняме, че първото такова решение 7-6 от Протокол № 7 на ОбС Генерал Тошево от проведено заседание на 08.10.2019 г., бе върнато заради неспазените изисквания по чл. 42, ал. 8 във връзка с ал. 6 изречения второ и трето. Срокът, в който ОбС Ген. Тошево можеше да проведе заседание и направи нов избор изтече на 18 октомври 2019 г. Съгласно изискването на нормативната уредба и в изпълнение на правомощията си областният управител, със Заповед № РкД-40-1/22.10.2019 г., назначава за изпълняващ длъжността „кмет“ на Община Генерал Тошево, след изтичане на мандата на настоящия и до полагане на клетва от новоизбран такъв, Деян Димитров – заместник-кмет на Община Генерал Тошево. С писмо с вх. № РкД-37-43 от Община Генерал Тошево и писмо с изх. № 07/21.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Генерал Тошево е констатирано, че Д. Димитров е назначен за кмет на общината, считано от 27.11.2015 г. и не е регистриран за участие в провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 27.10.2019 г.

Поводът да бъде назначен служебно кмет на с. Пчеларово е неизпълнение в срок на ангажиментите на ОбС Генерал Тошево. С решение № 57-МИ/24.09.19 г. на ОИК Ген. Тошево, кметът на кметство Пчеларово – Антон Атанасов, е регистриран като кандидат за кмет на кметство и участва в местни избори’2019. На заседанията си на 08.10.19 г. и 16.10.19 г. ОбС не определя временен кмет на населеното място. С оглед изпълнение на ангажиментите и след направена проверка в Община Генерал Тошево и ОИК Ген. Тошево и на основание писмо с вх. № РкД-37-43, за временен кмет на Пчеларово, след изтичане мандата на настоящия и до полагане на клетва от новоизбрания, се назначава Татяна Лазарова – кметски наместник на село Зограф.

Двете заповеди са изпратени до Община Генерал Тошево за сведение и изпълнение и са обявени по надлежния ред.

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST