Ути предизвика кулинарните си способности, завъртя три 50-килограмови кюфтета

0
425

Генерал Тошево отбеляза 8 ноември с нов рекорд, страхотен концерт на група „Сигнал“ и уникално лазерно шоу

За четвърта година Община Генерал Тошево организира Фестивал на сармата и кюфтето по повод празника на града – 8 ноември. Последният такъв се проведе през 2019 година, а след мъчително двегодишно прекъсване заради пандемията от коронавирус, традиционният събор се върна в сърцето на града ни.

 

За разлика от последното издание на фестивала, когато акцентът в кулинарното събитие падна върху направата на 1201 сарми, сега кулинарят-шоумен Ути Бъчваров, неговият екип, ученици и доброволци от града се съсредоточиха върху поставянето на рекорд за направата на три огромни 50-килограмови кюфтета, изпечени на най-голямото барбекю с дървени въглища в България.

 

“Правим всичко това за нашите съграждани. За жителите на община Генерал Тошево. Като истински добруджанци обичаме да посрещаме гости и да празнуваме. Тази година отново сме се подготвили по най-добрия начин. След две трудни години, сега е време да празнуваме. Нека всички ние да обичаме нашето малко китно градче, защото то е нашият живот“, бяха част от думите на кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, които той изрече пред областните медии в обръщение към жителите и гостите на града по случай празничния 8 ноември.

 

Точно в 13:30 часа на обяд всички запретнаха ръкави и само няколко часа по-късно резултатът беше налице – трудолюбивите добруджанци навиха точно три огромни 50-килограмови кюфтета и над 200 килограма традиционна руска салата

Разбира се, в края на кулинарното приключение, всичко приготвено беше споделено с гостите на празника, изпълнили площад „Бялата лястовица“ през целия ден. Освен вкусни кюфтета и руска салата присъстващите получиха и чаша младо червено вино.

Празникът нямаше да бъде същият и без солидното присъствие на рок-групата при Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в града “Jester’s Privilege”, школите по изкуства при ЦПЛР – Център за работа с деца и „Капитанов брас бенд“ при СУ „Св. Климент Охридски“, град Добрич на чиито музикални изпълнения се насладиха всички.

Веднага след това настъпи и кулминацията на празничния ден. Концертът на група „Сигнал“ с някои от техните най-популярни парчета взриви града ни. Всичко завърши с празнична заря и уникално лазерно шоу.