• Тактическите ракети се използват само от украинските въоръжени сили, съобщават от руското МО

От руското Министерство на отбраната коментираха нанесения по-рано днес удар по гарата в украинския град Краматорск. При атаката, за която украинските власти обвиняват Кремъл, загинаха най-малко 30 души, сред които и деца, а поне 100 бяха ранени.

„Днес украинските въоръжени сили атакуваха жп гарата на град Краматорск с тактическа ракета “Точка-У”. Тактическите ракети “Точка-У”, осколки от които са открити в близост до жп гарата, се използват само от украинските въоръжени сили”, посочват от руското министерство.

„Анализът на радиуса на поражение, както и характерното положение на корпуса на опашната част на ракетата недвусмислено потвърждават, че тя е изстреляна от югозападна посока от Краматорск.

Според наличните разузнавателни данни, един от дивизионите на 19-а ракетна бригада, с командир полковник Ф.С. Ярошевич, въоръжен с ракетни комплекси “Точка-У”, по време на удара по Краматорск се е намирал в района на населеното място Доброполе, Донецка област, на 45 км югозападно от Краматорск”, добавят от руското МО.

„Въпросният район все още се намира под пълния контрол на украинските войски в Донбас”, уточняват от ведомството и добавят, че украинските Въоръжени сили притежават значителен арсенал от ракети “Точка-У”.

Главното следствено управление на Следствения комитет на Руската федерация е образува наказателно дело по случая. https://blitz.bg