Тържествено закриване на 23 години Модна фиеста Албена с Алфредо Торес

0
844

Фестивалът завърши с традиционното българско хоро, където се включиха стотици участници и гости

Четвъртият ден на модната фиеста стартира с час по-рано, защото времето беше малко, да побере всички, които искаха да се включат и изявят последната вечер. От малки до големи, момичетата и момчетата, започнаха с много танци, най-вече български народни танци. Северняшкото и дунавското хора, събраха най-много последователи, но и за кръшното сиртаки не липсваха желаещи. Връх на всичко беше, когато на сцената излезе Алфредо Торес, който не само танцуваше със своя балет, но и пееше песните на Енрике Иглесиас, както и „О бела, чао, бела чао“, „Деспасито“, и др. Неговото чувство за ритъм не издържа и той също се включи в нашите народни танци. Най-големите негови последователи бяха децата, които прекъснаха шоуто и направиха дълга редица за снимки с него. Не по-малко атрактивни бяха и останалите участници на фиестата. Теди Генев, който преди няколко години се завърна окончателно в България, след продължителен гастрол на Канарските острови, разплака публиката, когато каза, че последните дни, преди да се прибере, на дървена дъска е отбелязвал колко дни му остават в чужбина. С всичко се е справил, само не е могъл да надвие носталгията. България и децата са постоянните теми в неговото творчество. С патриотичната тема за България, която е преобладаваща в неговите песни, той отново затвърди у всички усещането, че няма по-красива страна на света от България.

След Теди Генев на сцената излезе дизайнерката Милена Вельова, която се завърна на фиестата след 23 години отново. Тя представи няколко теми от ретроспективна колекция, като овациите обра с  етно вълната. Милена показа роклята, с която Мариана Попова e покорила Евровизия, облеклото на Нина Николина от грандиозния концерт на „Хъшове“, както и роклята, която е била представена на топ изложение в Япония, по време на дните на българската култура.

Традиците са това, което са! Те живеят в нас и духът на българина е силен. Когато диджеят пусна „Бяла роза“, се изви кръшно хоро, което можеше няколко пъти да обиколи един от най-красивите хотели на комплекс Албена, а именно, „Калиакра“, където се състоя шоуто последния ден на 23 години Модна фиеста Албена!