Турската актриса Еда Едже, която придоби голяма популярност не само в собствената си страна, но и у нас, с участието си в сериала “Опасно изкушение”, където играе образа на Йълдъз, се омъжи.

Тя и половинката й баскетболистът Бурахан Тунджер си казаха официално “Да” на  21 юни, който е и първият ден от лятото.

Близки и приятели на двойката присъстваха на сватбеното тържество. А младоженците изглеждаха повече от щастливо.

Разбира се, Еда, която е доста суетна, блестеше в красива и скъпа бяла рокля с дълъг дантелен ръкав. По традиция тя бе и с дълго було. Букетът ѝ пък бе от розови цветя.

Любимият ѝ също бе облечен стилно – с тъмен костюм, бяла риза и папийонка.

Еда и Бурахан са заедно от 4 години.

https://trud.bg/

КОЯ Е ЕДА ЕДЖЕ ТУНДЖЕР:

Еда Едже Тунджер (на турскиEda Ece Tuncer) (родена 20 юни 1990) е турска актриса известна с ролята си на Йълдъз Йълмаз/ Аргун Куюджу Йълдъръм в турския сериал „Опасно Изкушение“.

След като се появява във второстепенна роля през 2004 г. като дете-актьор, тя получава поддържащи роли в хитовия младежки сериал „Hayat Bilgisi“, фантастичния детски сериал „Bez Bebek“ и „Feriha Koydum Koydum“ до 2012 г.

Тя получава първата си главна роля в младежкия сериал „Pis Yedili“, който има повече от 100 епизода.

След това Еда Едже се присъединява към актьорския състав на популярния младежки сериал „Beni Böyle Sev“ и изиграва образа на Елиф. През 2015 г. тя има водеща роля в романтичния комедиен сериал „İlişki Durumu: Karışık“ с Берк Октай.

Тя започва да изобразява героя на Yıldız в телевизионния сериал „Yasak Elma“, който има повече от 150 епизода.

През 2013 г. Еда Едже има първия си опит с главна роля в киното с „For My Daughter“. Тя е участвала в комедийните филми „Говорете толкова, колкото и съпруга си“ и „Говорете за съпруга си: Възкресение“. Тя играе в комедийните филми на „Gupse Özay Görümce“ и „Deliha 2“. През същата година тя се появява в главна роля в телевизионния филм „Deprived“. След като участва във филма „Dede Korkut Stories: Deli Dumrul“, написан от Бурак Аксак, известен писател на хитова сюрреалистична комедия „Leyla ile Mecnun“. Филмът не е оригиналната история на книгата на Деде Коркут. Това е пародия.

Еда Едже е завършила психология в Университета „Блиги“ в Истанбул. Тя е трета и най-малка дъщеря в семейството си.

https://bg.wikipedia.org/