Гълъб Донев кацна в президентството като шеф на кабинета на Радев, други министри също свиха гнезда там

0
363

Президентът Румен Радев се отблагодари на дълго и вярно служилите му министри от неговите лични правителства и ги прибра по крилото си в президенстството, за да не се налага да си търсят работа като простолюдието.

Радев се развихри и подписа указ за назначаването на Гълъб Донев за началник на кабинета на президента. Президентът също така назначава и Крум Зарков за свой секретар по правните въпроси. Александър Пулев е уреден като съветник по иновациите, а Явор Гечев – като съветник по селско стопанство. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Считано от днес Катерина Граматикова ще заеме поста на съветник по регионалното развитие, а Росица Карамфилова-Благова – съветник по екология.

Припомняме: Гълъб Донев беше премиер в последните две служебни правителства на Радев, Крум Зарков – служебен министър на правосъдието, а Александър Пулев – служебен министър на иновациите и растежа; Явор Гечев служи като служебен  министър на земеделието, а Росица Карамфилова-Благова – като служебен министър на околната среда и водите; Катерина Граматикова беше служебен заместник-министър на отбраната.  https://debati.bg/