• Тръмп постигна победа в 13 щата в напълно доминиращ Супер вторник 
  • До 1 сутринта източно време последният му съперник в надпреварата Ники Хейли беше спечелил само Върмонт 
  • Аляска обяви резултатите си в ранните часове на сряда сутринта, както и Юта, където Тръмп победи Хейли с повече от 10 000 гласа 

Доналд Тръмп се доближи до реванш с Джо Байдън през ноември, след като победи Ники Хейли , последният му съперник за републиканската номинация, в Супер вторник, спечелвайки четиринадесет щата срещу нея един.

77-годишният бивш президент доминира в най-големия ден от първичния сезон и остави мечтите на бившия губернатор на Южна Каролина за Белия дом да висят на косъм след една-единствена победа на първичните избори във Върмонт.

До 4 часа сутринта източно време фаворитът на републиканците спечели с лекота 14 щата, като Аляска обяви резултатите си в ранните часове на сряда сутринта, както и Юта, където Тръмп победи Хейли с повече от 10 000 гласа. 

Неговите победи в щати, включително Вирджиния, Северна Каролина, Тенеси, Оклахома, Мейн , Алабама , Масачузетс , Арканзас , Тексас, Колорадо , Минесота и Калифорния , бяха обявени почти веднага след затварянето на избирателните секции.

Междувременно победената Хейли остана далеч от камерите в Южна Каролина и отказа да реагира на множеството поражения, тъй като спекулациите дали ще отпадне продължават.

„Наричат ​​го Супер вторник с причина – това е голяма печалба. И ми казват, експертът, че никога не е имало нещо толкова убедително. Това е невероятна нощ“, каза Тръмп пред своите поддръжници в реч в Мар-а-Лаго.

В знак накъде върви надпреварата, Тръмп съсредоточи атаките си върху Байдън. 

„Числата ни в анкетите са по-високи от тези на Джо Байдън. Той е най-лошият президент в историята на страната ни. Никога не е имало нещо подобно на това, което се случва с нашата страна“, каза Тръмп.

Бившият президент не спомена Хейли по име, като се съсредоточи върху предстоящите общи избори. 

Малко след като той приключи с изказването си,  първичните избори на Републиканската партия във Върмонт бяха свикани за Хейли, което й осигури една победа за вечерта .

Президентът Джо Байдън също нахлу на първичните избори на Демократическата партия в 15 щата, но претърпя шокиращо поражение на събранието в Американска Самоа от неизвестния кандидат Джейсън Палмър .