Тодор Орешаров спечели табла турнир по повод Трифон Зарезан, организиран от ГЕРБ-Добрич

0
2461

Тодор Орешаров победи в табла турнира, посветен на Трифон Зарезан. Събитието бе организирано от Старейшини ГЕРБ в Добрич и се проведе под патронажа на народните представители от ПП ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев  и Даниела Димитрова.

Състезателите бяха 17, сред които и една дама. Те играха по точкова система до 5 точки чрез елиминиране „всеки срещу всеки“. Сред таблоиграчите имаше традиционни участници в организираните от ГЕРБ табла турнири. Включиха се и трима представители на Териториалната организация на глухите.

Съдия на турнира бе клубният ръководител на СГЕРБ-Добрич Красимир Масурски.

След много оспорвани игри на трето място се класира Диян Атанасов. На второ място се нареди Начо Начев, който на Коледния турнир беше трети. Първи стана Тодор Орешаров, който за пръв път се включва в табла турнирите, организирани от ГЕРБ-Добрич.

Наградите бяха връчени от Ангел Петков – член на общинското ръководство на ГЕРБ-Добрич и на областното ръководство на МГЕРБ. Асистираха му членове на младежката организация.

Победителите получиха красиви купи, медали, грамоти и парични награди. Грамоти и по бутилка шампанско вино за празника имаше и за останалите участници в турнира.

Състезателите споделиха, че с нетърпение очакват следващия турнир, който ще се проведе за Осми март.

По традиция състезателите играха на професионални табли, предоставени с любезното съдействие на „Леопард Трейдинг“.