БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 14.02.2019

0
1438

На 13 февруари, около 09:05 часа е получено съобщение за извършена кражба на шевна машина, калкулатор и лични документи от шивашко ателие, находящо се в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 февруари, около 09:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от два броя вендинг машини, находящи се в град Каварна. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума от 245 лева на монети. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 февруари, около 03:00 часа е получено съобщение за възникна пожар в стопански двор на територията на с. Плачи дол, обл. Добрич.  Вследствие на огъня са унищожение два броя колесни трактора и прикачен инвентар. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 февруари, около 07:10 часа е получено съобщение за умишлено увреден преден ляв калник на лек автомобил „Тойота” със софийска регистрация, паркиран в с. Дуранкулак, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 и 13 февруари, след проведени ОИМ и ПСД са задържани 24 – годишен мъж от с. Сноп, обл. Добрич и 19-годишен мъж от град Добрич, криминално проявени, известни на МВР. В хода на работа до момента е установено, че двамата са извършители на четири грабежа, извършени на територията на град Добрич за времето от 4 май 2018 г. до 25 януари 2019 г., както следва:

Грабеж извършен на 4 май 2018 г, около 23:15 часа по бул. „Русия” в град Добрич. Чрез използва на груба сила, същите събарят на земята 66-годишена жена, отнемат дамската и чанта с намиращите се в нея сума пари, лични документи и вещи. Вследствие на деянието, жената е с повърхностни охлузвания.

Грабеж, извършен на 5 май 2018 г., около 12:30 часа  по ул. „Волга” в град Добрич. Чрез използване на груба сила, мъжете събарят на земята 73-годишна жена от град Добрич и отнемат от владението й дамска чанта с намирашите се в нея сума пари и лични вещи. Вследствие на деянието, жената е с повърхностни охлузвания и кръвонасядания.

Грабеж, извършена на 17 януари т.г., около 20:40 часа по ул. „Волга” в град Добрич. Чрез издърпване, е отнето от владението на 53-годишна жена дамска чанта с намиращите се в нея лични вещи и сума пари.

Грабеж, извършен на 25 януари т.г., около 20:35 часа по ул. „Вардар” в град Добрич. Чрез издърпване е отнето от владението на 72-годишна жена дамска чанта с намиращите се в нея два броя мобилни апарата, документи и сума пари.

От последвалите процесуално следствени действия са открити и част от вещите, отнети и укрити от извършителите.

Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

На 13 февруари, около 13:20 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка мотопед, управляван от неправоспособен 23-годишен мъж от с. Къпиново, обл. Добрич. В хода на проверката е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 февруари, около 13:10 часа в с. Стожер, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 61-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката в МПС са установени и иззети 49 800 къса цигари без акцизен бандерол от марките EXTE и ROYAL. По случая е образувано досъдебно производство.