• Знаците на зодиака определят много събития в живота. Ако правилно определите съзвездието, под което е роден човек, можете да разберете съдбата му.

Отдавна се вярва, че в момента, в който бебето се роди, на небето светва една малка звезда. То расте, развива се и умира заедно с човека. Но не само това явление помогна да се определи съдбата на новороденото.

Още в древността хората забелязали, че Слънцето през годината преминава в особен кръг, който наричали зодиакален пояс. Състои се от 12 съзвездия. Смята се, че характерът на човек и бъдещият му живот зависят от местоположението на светилото в един от секторите по време на раждането.

Вярата в специалното влияние на астрономическите явления се е предавала от век на век. Дори учените от миналото придадоха голямо значение на влиянието на небесните тела върху живота на всеки и изучаваха движението на космическите обекти не само в името на научния интерес. Например великият италиански изследовател Галилео Галилей през 16 век съставя подробен хороскоп за себе си и дъщерите си.

Как да определим съдбата по дата на раждане и какви фактори влияят върху живота на човек?

Как да определим зодиакалния знак по датата и месеца на раждане

Знакът на зодиака се определя въз основа на датата на раждане. Тази промяна се дължи на факта, че в определен период Слънцето преминава през определен участък от небето, който е свързан с едно или друго зодиакално съзвездие.

За да определите знака на зодиака, просто трябва да погледнете кой период от време пада датата на раждане на желаното лице:

  • Овен: 21 март – 20 април
  • Телец: 21 април – 21 май
  • Близнаци: 22 май – 21 юни
  • Рак: 22 юни – 22 юли
  • Лъв: 23 юли – 21 август
  • Дева: 22 август – 23 септември
  • Везни: 24 септември – 23 октомври
  • Скорпион: 24 октомври – 22 ноември
  • Стрелец: 23 ноември – 22 декември
  • Козирог: 23 декември – 20 януари
  • Водолей: 21 януари – 19 февруари
  • Риби: 20 февруари – 20 март

Понякога датата на раждане попада на кръстовището между знаците на зодиака. За да го определите по-точно, астролозите ви молят да посочите часа на раждане с точност до минута. Факт е, че преходът на Слънцето към определено съзвездие не се случва точно в полунощ. Това събитие може да се случи няколко часа по-късно или по-рано от определеното време.

Струва си да се отбележи, че часът на раждане е много важен при изготвянето на хороскоп, тъй като ви позволява да разберете точното местоположение на планетите в даден период от време.

Кои са знаците на зодиака

Всичките 12 знака на зодиака имат черти, които влияят върху характера на човека и събитията в живота му. Има обаче представители на хороскопа с подобен темперамент. Това е възможно поради определени астрономически явления.

Всички участници в зодиакалния кръг обикновено се разделят на три големи групи в съответствие с вида на енергията, преобладаваща в техния характер:

  • Кардинал(Овен, Рак, Везни, Козирог). Тези хора правят открития, изследват неизвестното и са пионери в различни области. Периодите на представените четири зодиакални знака съвпадат с астрономическото начало на сезоните. Когато Слънцето влезе в съзвездието Овен на пролетното равноденствие (21 март), пролетта е в сила. Лятото започва по време на прехода на светилото в съзвездието Рак. Това събитие се случва в най-дългия ден в годината (21 юни). Периодът на Везни започва в деня на есенното равноденствие (23 септември), от този знак според хороскопа започва есента. Зимата завършва цикъла. Започва със зодия Козирог. Началната дата е най-краткият ден в годината (22 декември). Благодарение на волята и желанието за експериментиране, хората, родени в тези периоди, имат специален принос за развитието на териториите, отварят нови клонове на науката. Импулсът им обаче може бързо да изчезне. Подкрепа и продължаване на техните начинания позволяват усилията на останалите участници в хороскопа.
  • Фиксирани или постоянни (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей). Родените по това време са склонни към продължителна и упорита работа, могат да постигат целите си с години, но упоритата работа никога не им пречи, а напротив, помага да усетят стабилност и опора под краката си. Дори нещо да не им се получава, те няма да спрат наполовина. Те са консервативни и постоянни, така че глобалните промени в живота могат да ги сломят. Но след като се обърнаха към нова дейност, те ще си поставят определени задачи и ще започнат систематично да вървят към тях.
  • Променливи или променливи (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби). Представителите на зодиакалния кръг умеят ловко да се адаптират към обстоятелствата, да намерят решение в трудни ситуации. В главите им винаги има много мисли и идеи, с които са в състояние да заразят другите, но самите те рядко си поставят конкретни цели. Изброените знаци на зодиака постоянно пренебрегват дисциплината, затова напразно пилеят творческите си импулси.

Също така знаците на зодиака са разделени на четири елемента, което също влияе върху темперамента на човек и неговата съдба.

  • Елемент Огън (Овен, Лъв, Стрелец). Тази група се характеризира с активност, инициативност, целенасоченост, енергия, но понякога се проявяват и ниски черти, например агресивност и деспотизъм.
  • Земен елемент (Телец, Дева, Козирог). Родените под нейното покровителство се характеризират с практичност, висока ефективност, волеви характер. Представителите на тази зодия са отлични лидери. Но не трябва да флиртуват с властите, тъй като се превръщат в благоразумни, меркантилни и упорити личности.
  • Въздушен елемент (Близнаци, Везни, Водолей). Положителните характеристики на тези зодии са: гъвкавост, общителност и активност. Но такива хора не могат да решат какво искат и внимателно да обмислят план за постигане на целта. Те искат всичко наведнъж, но рядко е възможно да прегърнат необятността.
  • Воден елемент (Рак, Скорпион, Риби). Силните страни на родените под нейно управление според хороскопа са способността да съчувстват на другите, креативното мислене и богатото въображение. В постигането на плановете си те са възпрепятствани от недисциплинираност, неумение да разпределят свободното време и патологичен страх от провал.

Обща информация за знаците на зодиака – как да привлечем щастието

В астрологията всеки знак от зодиака отговаря и за определено небесно тяло, което е негов покровител. От това зависи и съдбата на човек. Хороскопът ви помага да намерите начин да привлечете щастието в живота си. За да направите това, трябва да носите неща в цвета на вашия зодиакален знак или бижута с определен камък.

Овен – обща характеристика и съдба на зодията

Първият знак от зодиакалния кръг е Овен. С него започва целият ход на хороскопа, което оставя отпечатък върху неговия характер. Родените под това съзвездие са свикнали винаги да се виждат и няма да се примирят, ако не се появят в първите роли. Силните страни на Овена са амбицията и импулсивността. Но понякога те се характеризират и с ниски черти: амбиция, упоритост и егоизъм.

Проявата на тези характеристики зависи от войнствената планета Марс, която ги покровителства. Небесното тяло дарява отделенията с мощна енергия. Общителността, харизмата и яркият темперамент на Овен позволяват на зодиакалния знак да постигне всичко, което желае. Неотстъпчивостта и прекомерната емоционалност обаче често им пречат да реализират собствените си планове, тъй като водят до конфликти и рязко прекъсване на отношенията.

За да засилите положителния потенциал, заложен в хороскопа, и да постигнете това, което искате, трябва да обърнете внимание на следните характеристики, които съпътстват успеха на зодиакалния знак:

  • цветът на късмета  е червен;
  • камъни  – диамант, гранат;
  • растения  – дъб, здравец, люляк, орех, лале;
  • щастливи числа  – 4, 7, 9, 11;
  • най-добра съвместимост  – Стрелец, Лъв.

Влюбените Овни са готови на подвизи в името на втората половина, да правят нови и нови опити да намерят обекта на симпатия. Но огнената енергия не винаги им позволява да бъдат постоянни в чувствата си. Не трябва да се съмнявате в представителя на зодиакалния знак, ако са избрали човек, те ще направят всичко, за да спасят съюза. Често Овните бързат да изведат връзката си на сериозно ниво, така че се женят веднага след 18 години.

Кариерата за Овните винаги е на първо място, тъй като огнената енергия ги подтиква да реализират собствените си амбиции. Те искат да станат по-добри служители и са решени да се придвижат нагоре по кариерната стълбица. Те обикновено се прилагат в политиката, педагогиката, юриспруденцията и спорта.

Поради повишения работохолизъм, Овните често отключват съществуващи заболявания. На фона на постоянен стрес и небалансирано хранене, родените под тази зодия развиват проблеми със стомашно-чревния тракт.

Телец – обща характеристика и съдба на зодията

Това е един от най-консервативните знаци на зодиака. Хороскопът казва, че родените под това съзвездие се отличават със силен дух, постоянство и независимост. В същото време обаче Телците са склонни да бъдат пасивни, тъй като се интересуват повече не от резултата, а от процеса на работа. Те ясно следват инструкциите и проверяват отново всяко малко нещо, за което са уважавани на работа.

Телците имат благ характер и дълготърпение, те вярно пазят семейните традиции и светската мъдрост, която се предава в семейството от поколение на поколение. Това им помага да създадат силни връзки и да постигнат целта си не с усилия, а с постоянство. Техният девиз е: водата износва камъка.

Дълго и упорито те вървят към планираната цел, но следните знания позволяват да се ускори процесът:

  • цветът на късмета  е розов;
  • камъни  – изумруд, сапфир, розов кварц;
  • растения  – роза, червен мак, люляк;
  • щастливи числа  – 10, 12, 17, 23, 35, 48;
  • най-добра съвместимост  – Рак, Дева.

Телците не обичат да хабят енергията си за мимолетни срещи и връзки за една нощ. Те няма да имат достатъчно ограничен ресурс, с който разполагат, ако придават значение на всеки, когото привлекат. И интересът към знака на зодиака сред другите е голям.

Покровителството на Венера настройва Телеца не само по романтичен начин. Родените под това съзвездие веднага очакват сериозна връзка. Не допускат дълго до себе си човека, когото харесват, докато не се убедят в истинността на намеренията му. За своя избраник Телецът ще създаде комфорт и ще направи всичко, за да зарадва любимата. Но не бързат да се женят. Обикновено създават семейство до 30-годишна възраст.

В кариерно отношение зодията носи късмет в сферата на бизнеса, науката, медицината, журналистиката и психологията.

Здравето на Телеца е отлично, но любовта към храната и кулинарните експерименти често води до проблеми с наднорменото тегло. Също така, родените под силата на силите на земята имат бавна реакция, така че имат висок риск от нараняване.

Близнаци – обща характеристика и съдба на зодията

Жокери и анемонии – така обикновено се описват представителите на тази зодия в хороскопите. Това е отчасти вярно. Близнаците са покровителствани от планетата Меркурий, което им позволява да намерят общ език с всеки човек. Но лесното общуване с различни хора е мощен ресурс за родените под властта на въздушния елемент. Те са родени анализатори с изключителни интелектуални способности и широк мироглед.

За да насочите положителните качества в правилната посока и да постигнете целта на Близнаците, някои характеристики помагат:

  • цветът на късмета  е жълт;
  • камъни  – изумруд, цитрин, ахат и берил;
  • растения  – хризантеми, лалета, жасмин, лавандула;
  • щастливи числа  – 5, 14, 23, 32, 41, 50;
  • Най-добрата съвместимост  е Стрелец и Водолей.

Сърцето на Близнаците, въпреки откритостта на душата им, остава свободно за дълго време. Представителите на тази зодия са доста самодостатъчни, така че не търсят сериозна връзка, докато не им омръзне да бъдат сами. В двойка те избират човек, с когото ще бъде постоянно интересно и забавно. В семейния живот обаче Близнаците ще имат нужда от свободно пространство. Обикновено в живота им се случват няколко брака, но те намират семейно щастие след 35.

Ако говорим за кариерните перспективи на зодиакалния знак, Близнаците са отлични PR хора, дипломати, актьори, писатели, анализатори и програмисти.

Но работата с хората не винаги им носи радост. В даден момент те са в състояние да изпаднат в криза и да се сблъскат с емоционално прегаряне. Заради постоянното бързане и похапване в движение, Близнаците са склонни към проблеми със стомашно-чревния тракт. Имунната система на такива хора обикновено е слаба, така че те често се борят с респираторни заболявания. От детството много хора, родени под това съзвездие, се притесняват от алергични реакции.

Рак – обща характеристика и съдба на зодията

Титлата най-добър семеен мъж според хороскопа с право принадлежи на Раците. Повечето от интересите на представителите на зодиакалния знак са свързани със създаването на уют в къщата и храненето на семейството с вкусни домашни ястия. Обикновено те са предани и верни съпрузи и приятели, постоянно подкрепят близки и искрено се радват на успехите им. Въпреки това, под влиянието на покровителстващата Луна, те са твърде уязвими и приемат всяко малко нещо присърце.

Те са склонни да влизат в съзависими отношения и да живеят в интерес на втората половина, така че често стават жертви на злоупотреба.

Следните знания ще им помогнат да увеличат вътрешната си сила и да се предпазят от негативните хора в живота:

  • цветове за късмет  – млечно бяло, сребристо;
  • камъни  – перли, лунен камък, опал, халцедон;
  • растения  – теменужки, ириси, незабравки;
  • щастливи числа  – 2, 7, 9, 11, 16, 20, 25;
  • най-добра съвместимост  – Рак, Везни, Водолей.

Раците – фино усещат другите хора, но това, което се случва в душите им, е трудно да се разгадае. Самите те рядко се отварят дори към роднините си, тъй като според хороскопа са свикнали да решават собствените си проблеми сами, за да не безпокоят отново околните.

Не всеки се ползва с доверие в една връзка. Те гледат внимателно и проверяват дълго време потенциален избраник. Самите те често не могат да направят първата крачка поради естествена нерешителност и срамежливост. Но след като повярват на човек веднъж, те ще станат негов истински приятел и помощник по всички въпроси. Често Раците свързват живота си с първата си любов, затова се женят на 23-25 ​​години.

Тъй като основната цел на Раците е да създадат семейство, кариерата понякога остава на заден план за представителите на зодията. Те намират себереализация в творчеството, педагогиката, психологията, архитектурата, дизайна и модата. Може би в началото се възприема като хоби, но след това хобито се развива във вашия собствен бизнес.

Слабото място в здравето на Раците е психосоматиката. Тяхното състояние е пряко свързано с психологическия комфорт. Жените страдат от мигрена и менструални проблеми, докато мъжете страдат от проблеми с червата.

Лъв – обща характеристика и съдба на зодията

Харизма и лидерски качества Лвов дарява Слънцето. Любимите светила обичат да са в светлината на прожекторите. Огънят, който гори в сърцата на представителите на зодията ги подтиква да си поставят амбициозни цели и да ги постигат. Освен това благородството на Лъвовете няма да им позволи да използват нечестни трикове. Те внимателно следят репутацията си.

По пътя към желаното представителите на зодиакалния знак ще се учат по-добре и ще измислят нови стратегии. За да постигнете винаги замисленото, трябва да помните талисманите на знака:

  • цветът на късмета  е златен;
  • камъни – карнеол, кехлибар;
  • растения  – невен, слънчоглед;
  • щастливи числа  – 3, 8, 13;
  • най-добра съвместимост  – Овен, Близнаци, Везни.

Прекомерният нарцисизъм и нежеланието да се раздели с личния комфорт оставя Лвов самотен. Постоянно си мислят, че могат да намерят човек, който ще бъде по-добър от настоящия им партньор, но това не винаги се случва. Те не търпят лъжи, преструвки, настроени са на постоянна промяна. Затова Лъвовете имат нужда от човек до себе си, който да се развива с тях. Но понякога вътрешният огън избухва от тях и прави представителите на зодията агресивни и деспотични. Според хороскопа те се женят доста късно, около 40 години.

В кариерата си достига до лидерски позиции. Често техните области на интерес са: педагогика, медицина, право и бизнес.

Можете да завидите на здравето на Лвов. Тяхната имунна система не се атакува лесно от вируси. Уязвимите зони на зодията са сърцето, ушите и главата.

Дева – обща характеристика и съдба на зодията

По природа Девите са реалисти. В трудни ситуации те винаги разчитат на разума, но решенията им често са повлияни от мнението на другите. Това се дължи на факта, че тяхната управляваща планета е Меркурий, отговорен за отношенията между хората. Често Девите не действат по повелята на сърцето си, а защото някой близък им е казал да го направят.

Критиката се отразява сериозно на психологическото състояние на зодиакалния знак и може да доведе родените под покровителството на земята до униние и депресия. Поради постоянния анализ на ситуацията и недоверието към интуицията, Девите често правят грешки.

Следните характеристики на зодиакалния знак помагат да се предотврати негативното влияние на мнението на хората около Девата:

  • цветът на късмета  е сребрист;
  • камък  – оливин;
  • растения – невен и бели лилии;
  • щастливи числа  – 2, 7, 12;
  • най-добра съвместимост  – Рак, Риби, Скорпион.

Склонността към перфекционизъм и идеализация застрашават връзката им с втората половина. Девите имат много ясна представа какъв човек им подхожда, но намирането на избраник с предварително съставен списък с качества е проблематично. Но ако намерят подходящ кандидат, те ще станат надеждна опора за него. Обикновено това се случва в ранна възраст – 20-23 години. В този случай, заедно с втората половина, те започват да изграждат съвместен живот, което укрепва връзката им. Или Девите се женят след 30, когато успеят да си стъпят на краката.

В началото на една връзка представителите на зодията са твърде несериозни със сродната си душа, за да демонстрират своята независимост и, както им се струва, за да привлекат партньор с това, те се опитват да го наранят с думи или действия (напр. например чрез флирт с някой друг). Но детските неща не работят за доброто на връзката. Разбира се, за Девите не е лесно да се доверят на някого. Те са твърде уязвими, затова се опитват да се предпазят от негативността на другите хора и търсят постоянен улов.

При избора на професия Девите също сериозно се двоумят. Те са креативни по природа, но желанието да придобият стабилност ги тласка да получат “обикновена” специалност. От представителите на зодията стават прекрасни икономисти, химици, лекари, учители, психолози и предприемачи. Присъщото им нестандартно мислене им позволява да подхождат творчески към задачите, които тази или онази професия поставя пред тях.

Слабото място на Девите е тяхната психика. Склонни са към пристъпи на паника и безсъние. Чести са случаите на заболявания на опорно-двигателния апарат. За Девите е важно да следят емоционалното си състояние и да избягват физическо претоварване.

Везни – обща характеристика и съдба на зодиакалния знак

Покровителката на Везните – Венера – ги изпълва с мека и творческа енергия. За хората, родени под това съзвездие, се казва, че са естествени естети, обичат спокойствието и са внимателни в подхода си към решаването на проблеми. Те няма да подредят нещата емоционално, а ще си дадат почивка, за да обмислят текущата ситуация и дипломатично да решат проблема. Но времето може да се забави, тъй като съмнението в себе си и собствената компетентност затрудняват бързото реагиране на конкретен проблем.

Някои характеристики на зодиакалния знак ви позволяват да повишите самочувствието и скоростта на реакция:

  • цветове за късмет  – син, син, зелен;
  • камъни  – диамант, аметист, тигрово око;
  • растения  – роза, орхидея, божур, хортензия, хризантема, люляк;
  • щастливи числа  – 2, 7, 8, 15;
  • най-добра съвместимост  – Водолей, Стрелец, Овен.

Чарът и дружелюбието позволяват на Везните да спечелят сърцето на втората половина, но съмненията им относно правилността на избора им пречат да признаят чувствата си на обекта на симпатия. Мислят дълго преди да се решат да направят първата крачка, но моментът вече е изгубен. Те често се женят за първата си любов, тъй като за тях е важно да чуят Менделсон възможно най-рано. В една връзка те са склонни да идеализират сродната си душа, но бързо се разочароват и в същото време не спират да общуват поради нерешителност. Често първите бракове на Везните се разпадат, когато представителите на зодията са малко над 20.

Но ако избраният отговаря на техните очаквания, тогава Везните могат да се отворят пред тях от нова страна и да ги изненадат с романтика и чувство за хумор.

Обикновено те избират творчески специалности или интелектуални професии. Сред тях има отлични художници, писатели, музиканти, дизайнери, коректори и редактори. Понякога при избора на специалност Везните се ръководят от желанието да установят справедливост в целия свят, така че има много представители на зодиакалния знак сред адвокати, политици и дипломати.

Здравето на Везните обикновено е силно, но са предразположени към бъбречни и чернодробни заболявания.

Скорпион – обща характеристика и съдба на зодията

Родените под тази зодия са противоречиви натури. Може би фактът е, че те се управляват от две планети Плутон и Марс наведнъж. Първият небесен покровител отговаря за подсъзнанието, инстинктите, трансформацията и пречистването. Вторият демонстрира войнственост и враждебност, така че Скорпионите имат невероятна издръжливост и издръжливост. Надарени със смелост, постоянство и силна интуиция, стремете се към съвършенство.

В името на целта родените под властта на водната стихия са готови да стигнат до много. Представителите на зодията не се стесняват от интригите и постигат плановете си не винаги със законни средства. За да подобрят положителните свойства на характера, те трябва да помнят нещата, които привличат щастието:

  • цветове за късмет  – лилаво, пурпурно, жълто, черно;
  • камъни  – нар, карнеол, корал, опал;
  • растения  – гладиоли, карамфили, хризантеми;
  • щастливи числа  – 4, 5, 6, 9, 10, 11, 21, 100, 666;
  • най-добра съвместимост  – Телец, Дева, Козирог.

Ако погледнете Скорпионите отвън, изглежда, че те са доста спокойни хора, но зад външната студенина има буря от чувства, които те изпръскват към близките. Поради конфликт и непримиримост в паспорта на представител на зодиакалния кръг може да има няколко печата за брак и развод. С възрастта обаче те се научават да сдържат негативните емоции, така че намират семейно щастие след 25. Влюбеният Скорпион е готов да носи партньор на ръце, да споделя с него най-съкровеното и да изпълнява капризи.

Благодарение на високата скорост на реакция, родените под властта на водния елемент постигат успех в опасни професии. Има много скорпиони сред реаниматорите, анестезиолозите, хирурзите, патолозите, спортистите, спасителите и военните.

Представителите на зодията имат добро здраве, но увлечени от работата, правят бизнес до пълно изтощение. Най-уязвими към настинки, алергии, заболявания на опорно-двигателния апарат, сърдечно-съдовата система.

Стрелец – обща характеристика и съдба на зодията

Юпитер, покровителстващ знака на зодиака, дава на отделенията невероятен късмет и материални облаги, така че почти всички начинания на Стрелец имат успешен завършек. Естествено огромната енергия и жизнен потенциал им помагат да решават всички проблеми. Те никога не се колебаят и са готови да вземат нещата в свои ръце и в най-трудните ситуации. Техният необикновен ум им позволява да намерят идеалния изход.

Стрелците си поставят доста трудни задачи, защото не обичат лесните победи. Понякога обаче заемат поза и отказват помощта на професионалисти, тъй като смятат, че сами знаят всичко. Това понякога сериозно се отразява на резултата. За да предотвратим неприятностите и да укрепим положителните страни на характера, трябва да помним:

  • цветът на късмета  е лилав;
  • камъни  – аметист, сапфир, тюркоаз;
  • растения  – гладиоли, карамфили;
  • щастливи числа  – 3, 12, 21, 30, 39, 48;
  • най-добра съвместимост  – Овен.

Активните Стрелци обичат да бъдат център на внимание. Около тях винаги има тълпа от фенове. И не знаят на кого да дадат сърцето си. Този знак на зодиака е невероятно влюбчив, но в същото време бързо охлажда към избраните.

Защитниците на огнения елемент понякога идеализират партньора, което им пречи да създадат силни взаимоотношения, тъй като всяко несъответствие с измислената картина им причинява негодувание и скръб. Не им е лесно да намерят сродна душа, затова дълго време гордо носят титлата ергени и се хвалят пред близки и приятели, че се чувстват добре и без двойка.

Но когато Стрелците успеят да намерят човек, който отговаря на очакванията, те веднага се превръщат в идеални семейни мъже. Причината за конфликти в такива съюзи е само работата на родените под егидата на огнения елемент, тъй като самореализацията в кариерата е също толкова важна за тях, колкото и любовта. Активните и трудолюбиви представители на зодиакалния кръг успяват да намерят двойка едва след 35 години.

За родените лидери по природа е подходяща работа като бизнес коуч, учител, журналист и рекламист.От Стрелците стават добри лидери и политици.

Здравето на зодията е силно, но те са склонни към сезонни настинки, проблеми с порно-двигателната система и психологически разстройства, причинени от пренапрежение.

Козирог – обща характеристика и съдба на зодията

Козирозите се отличават със своята гъвкавост на интереси и невероятен късмет. Там, където другите знаци от зодиака трябва да положат усилия, този просто трябва да започне. Но подаръците на съдбата не им отиват. Те системно работят за постигане на успех във всички области на интерес.

Силата на земята, която ги покровителства, и енергията на управляващата планета Сатурн им позволяват да следват плана, който са съставили. Често представителите имат ясно определен график за деня и е изготвена карта на желанията, а срещу мечтите е изписан определен срок за изпълнението им. Можете да постигнете изпълнението на вашия план, като използвате следните знания:

  • цветове за късмет  – блато, черно, кафяво;
  • камък  – рубин;
  • растения  – карамфил, гербер, лале, далия;
  • щастливи числа  – 3, 5, 7, 8;
  • най-добра съвместимост – Телец.

Козирозите подхождат сериозно към създаването на семейство. Те нямат нужда от забежки, които не водят до нищо, те търсят партньор, с когото да свият гнездо. Често, преди да направят предложение или да се съгласят да се оженят, те се срещат дълго време със сродната си душа. Това не само им позволява да тестват чувствата си, но и да спестят необходимата сума, за да закупят жилище и да организират сватба, обмислена до най-малкия детайл от детството. Често те казват „Да“ в службата по вписванията след 40.

Успехът в кариерата идва при Козирога доста рано. Забелязвайки упоритата работа и постоянството на такъв служител, много мениджъри им помагат да се придвижат нагоре по кариерната стълбица. Най-продуктивният знак на зодиака в области като хуманитарни науки, селско стопанство, икономика, педагогика и политика.

Често Козирозите са загрижени за проблеми с кожата, зъбите, стомаха, опорно-двигателния апарат и нервната система.

Водолей – обща характеристика и съдба на зодията

Водолеите се отличават със специална чувствителност и развита интуиция. Управляващата планета Уран им позволява да виждат повече, отколкото другите зодиакални знаци могат да уловят, затова често виждат пророчески сънища и знаци на съдбата. Такива способности им позволяват да постигнат целите си.

Водолеите са целеустремени и отговорни личности. Въпреки това, поддавайки се на емоциите, те са в състояние да унищожат това, което са създавали в продължение на много години. Някои талисмани помагат да се предпазите от негативни прояви на характера на зодиакалния знак:

  • цвят на късмета  – небесно синьо, синьо, зелено;
  • камъни  – тюркоаз, аметист, аквамарин, турмалин;
  • растения  – орхидеи, нарциси, момина сълза;
  • щастливи числа  – 4, 9, 12, 24;
  • най-добра съвместимост  – Овен, Стрелец, Дева.

По въпросите на личния живот Водолеите се ръководят повече от разума, отколкото от чувствата. Търсят човек, който умее да се съобразява с мнението си, да уважава избора и да спазва личните граници. Те няма да бъдат измъчвани от съмнения относно верността на любимия си. Водолеите не са способни да създават скандали и кавги от нулата. В семейството основният акцент е върху раждането на деца. Те са отлични родители, но създават семейство доста късно, около 40-годишна възраст.

Водолеите покоряват нови хоризонти и се реализират в различни области на съвременното изкуство. Зодията има достатъчно енергия, за да сплотява хората около себе си. Обикновено те стават психолози, учени, дизайнери, телевизионни водещи, политици и меценати.

Особено внимание в областта на здравето Водолеите трябва да обърнат на краката. Родените под това съзвездие са предразположени към разширени вени, тромбофлебит, конвулсии, навяхвания и фрактури.

Риби – обща характеристика и съдба на зодията

Рибите са чувствителни и изтънчени натури, винаги готови да помогнат. В това им помага техният управител Луната. Но добрият характер на Рибите често се използва от безскрупулни хора. Само развитата интуиция им позволява бързо да изведат нарушителя на чиста вода. Разочарованието в партньор или приятел ги води до силни чувства.

Следните знания за вашата зодия помагат на родените под властта на водния елемент да се предпазят от негативност:

  • цветът на късмета  е морска вълна;
  • камъни  – перли, аквамарин, планински кристал, корал;
  • растения  – лилия;
  • щастливи числа  – 6, 7, 11;
  • най-добра съвместимост  – Скорпион.

В любовта Рибите са доста променливи. Или се отдават на партньора си без остатък, или проявяват студенина към сродната си душа. Според хороскопа, ако този знак от зодиака намери сродна душа, веднага се впуска в отношения, но докато има интерес към нея. Когато симпатията изчезне, Рибите могат лесно да напуснат избрания, дори ако тази връзка е дълга. Но след като се оженят, родените под съзвездието обикновено дават на партньора си цялата нежност и грижа, правят всичко, за да създадат комфорт в къщата. Често връзките на Риби стигат до службата по вписванията, когато още не са навършили 30 години.

Често подопечните на елементите на водата стават богати, но за това те трябва да поставят собствените си интереси над всичко. В стремежа си към мир и стабилност те избират творчески професии. Много известни художници, поети, актьори и дизайнери отговарят на тази зодия според хороскопа. Ако Рибите изберат да работят в офиса, тогава тяхната работа е високо оценена, така че те често се движат нагоре по кариерната стълбица, въпреки че изобщо не си поставят такава задача.

Имунитетът на родените под това съзвездие е доста стабилен, но нервното напрежение води до психологически проблеми. Основното нещо е да се успокоите навреме и да си вземете почивка в отношенията или ваканция на работа.

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

SONY DSC
  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛТОШЕВО
  11. РИБОЛОВ
  12. ГЮВЕЧ
  13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  14. България – Китай 中国保加利
  15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  16. В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: горещи жени – пари – власт
  2. КЛЮКИ, ЗАБАВА, ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО…
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  4. ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА