• През септември две планети завършват своята ретроградна фаза едновременно. Това означава, че знаците на зодиака ще почувстват особен прилив на сила. Но на кого все пак звездите подготвиха изпитания по пътя към целта?

Встъпвайки в законните си права, септември носи нови възможности и перспективи пред представителите на зодиакалния кръг. През този период ретроградното си движение завършват едновременно две планети – Венера и Меркурий. А още в средата на месеца се очаква новолуние в Дева, което ще смени сезона на Лъва.

За това на кого от знаците на зодиака звездите ще донесат късмет и перспективи за кариера през този период и кой ще бъде посъветван да бъде в крак и да включва критичното мислене по-често?

Хороскоп за септември 2023 г. – обща характеристика на месеца за всички знаци на зодиака

След мощен сезон на Лъв, в който са паднали огромен брой ретроградни планети, най-накрая можете да издишате. Още на 4 септември Венера ще промени движението си, което през целия август донесе трудности в комуникацията с хората и постави „пътувания“ във финансовия сектор.

Но не трябва веднага да отписвате планетата от сметките. Следите от нейното влияние ще продължат до края на месеца, така че е препоръчително да изчакате малко със сериозни решения по любовни теми. Със същата предпазливост трябва да се отнасяте към нови запознанства и предложения.

„Важно е да не се увличате и да не разчитате на изключително положителен резултат [на събитията], тъй като емоциите и впечатленията могат да ви погълнат стремглаво, замъглявайки ума ви“, обяснява  астрологът.

А на  15 септември Меркурий ще се върне към директното движение. Периодът на кавги и пропуски с приятели и роднини ще приключи. Но звездите предупреждават, че лекомислието за знаците на зодиака е изпълнено с проблеми.

„Не се препоръчва да планирате сериозни сделки, големи покупки и дълги пътувания до края на септември. Ако все пак има такава нужда, използвайте правилото: „Измерете седем пъти, изрежете веднъж“. Проверявайте внимателно всички документи, клаузи от договори, партньори и посредници за благоприятен изход [ситуации]“,  съветва експертът.

Ако се планират малки операции или, което е по-важно, голяма хирургическа интервенция, по-добре е да ги организирате през първата половина на месеца или да ги отложите за самия край на септември – началото на октомври.

В същото време ще настъпи най-очакваното новолуние през септември в Дева – период, когато е важно да се поддържа яснотата на мислите и стабилността на емоциите. Ще има голям шанс да се докажете и да се изкачите по кариерната стълбица. За тези, които търсят, звездите се съветват да започнат нов бизнес, но не забравяйте за качествената почивка.

Вълна от енергия ще залее представителите на зодията на 29 септември. На този ден има пълнолуние в Овен.

„Работоспособността ще се увеличи драстично, мозъчната дейност ще стане особено активна. Моля, имайте предвид, че прекомерните амбиции могат да замъглят ума ви и да дадат воля на емоциите – правилно задайте приоритетите си и обективно изчислете силните си страни “,  предупреждава Алина Лебедева.

Живите и темпераментни хора могат да станат особено агресивни в края на месеца, важно е да избягвате открити конфликти и провокации.

Хороскоп за Овен за септември 2023г

За огнения знак на зодиака септември е подготвил много изпитания за сила, а първото сред тях е способността да устоява на мимолетните изкушения. През първия есенен месец е важно да забавите емоционалната инерция и да насочите целия си фокус към работните процеси. Това бързо и значително ще се отрази на финансовите резултати и перспективите за кариера.

Препоръка от астролог: грамотно приоритизирайте живота и хванете променливото богатство за опашката.

Хороскоп Телец за септември 2023г

Представителите на зодиакалния кръг на звездата през септември се съветват да не намаляват при завои. Месецът е особено благоприятен за разширяване на собствените възможности. Време е да направите това, което сте отлагали дълго време или не сте се решавали да направите.

Астрологичен съвет: Чувствайте се свободни да говорите за вашите желания и мечти, особено в сферата на връзките.

Близнаци – хороскоп за септември 2023г

Близнаците през септември искат да чуят и да слушат. Сезонът на Девите ще е особено щедър през втората половина на месеца. Времето е благоприятно за преговори и укрепване на собствения авторитет чрез общуване.

Но представителите на елементите от своя страна ще трябва да покажат изключително хладнокръвие. Не се разпростирайте върху всичко, а се фокусирайте върху една област (особено във финансите или здравето).

Хороскоп Рак за септември 2023г

За Раците месецът обещава да бъде спокоен и премерен. През този период трябва да се обърне внимание на всички области на живота в равни дялове, от семейството и отношенията до приятелите и творческите хобита. Сезонът на Девата дава на представителите на зодията най-добрия подарък – възможността да се грижат за себе си без много бързане и проблеми.

Съветът на астролога: обръщайте внимание на малките неща, може би е време да се отървете от нещо.

Прочетете още прогнози за есента тук >>

Лъв – хороскоп за септември 2023г

Лвов през септември може да тегли към любовни приключения и експерименти. Представителите на зодията, които все още са в търсене на сродна душа, са предупредени от звездите – новите запознанства не трябва да се приемат с лека ръка. Напълно възможно е сред приятелите да има недоброжелател, който само се прави на добър човек.

Напълно различна ситуация за Лвов в една връзка. Астрологът ги съветва да не пазят всички преживявания и чувства в себе си, периодът е благоприятен за продуктивни и приятни задушевни разговори.

Хороскоп Дева за септември 2023г

За представителите на собственото им съзвездие сезонът на Дева е особено строг. Затова земният знак на зодиака през септември може да има мнение, че целият свят се е надигнал срещу него. Това наистина може да се избегне, ако не се намесвате в открити престрелки и конфликти. Концентрирайте се повече върху себе си и собствените си задачи.

Съвет към представителите: да работят много и качествено – в това Девите нямат равни. Енергията на месеца ще помогне само при решаването на работни проблеми.

Хороскоп Везни за септември 2023г

Везните през септември винаги трябва да бъдат нащрек – няма да работи да седите на два стола. Трябва да се подготвите за факта, че ще трябва да вземате бързи и трудни решения, основани на рационалност и логика, особено по отношение на приятели и колеги.

Астрологът предупреждава: личните граници на представителите на въздушната стихия ще бъдат постоянно нарушавани, така че ще трябва да действате строго и незабавно. Мекотата и емоционалността, по-познати на зодиакалния знак, няма да ви позволят да разрешите веднъж завинаги възникналите проблеми.

Хороскоп Скорпион за септември 2023г

За Скорпионите сезонът на Дева през септември ще осигури спокойна и продуктивна среда, но не можете да се отпуснете. Това е просто затишие пред идващата буря.

Ето защо представителите на зодиакалния кръг трябва да се отпуснат повече и да се заредят с положителни емоции. Например, вземете кратка ваканция или поне отидете в съседен град за уикенда, за да изчистите главата си и да превключите мислите си, отделяйки време за вашите хобита и хобита.

Астрологичен съвет: отдайте се на малки удоволствия за един месец.

Хороскоп Стрелец за септември 2023г

Септември ще бъде сърдечен и запомнящ се за Стрелците. По това време звездите благоприятстват всеки бизнес и начинание. Яркостта, креативността и оригиналността ще завладеят огнения знак на зодиака, така че е силно обезкуражено той да се крие зад сив образ, като по този начин пропуска шанс да се появи.

Съвет за сезона на Девата: Грабвайте възможностите на всяка крачка, голяма вероятност за печалби и благоприятни обстоятелства във финансовата сфера, лична реализация и юридически събития.

Хороскоп Козирог за септември 2023г

Козирозите през септември ще имат нужда от цялата издръжливост и воля, които имат. Началото може да спре, а работата и семейните проблеми да стагнират, като по този начин вбесяват.

За да преживеете този период благоприятно, за знака на зодиака се препоръчва аскетизъм. Астрологът съветва да погледнете по-отблизо собственото си хранене, сферата на здравето може да бъде изключително нестабилна поради възникващи стресове и трудни житейски ситуации.

Хороскоп Водолей за септември 2023г

Представителите на зодия Водолей през септември очакват значителен прилив на сили и творчески импулси. Креативността и идеите ще са в разгара си. Важно е да използвате разумно своите таланти, за да изпомпвате всички вълнуващи области на живота, без да се възпирате в стремежите си.

Съвет за зодията: този месец трябва да се съсредоточите върху личните постижения и реализирането на кариерни амбиции.

Хороскоп Риби за септември 2023г

Рибите през септември могат да почувстват вътрешно напрежение поради бързо променящите се ситуации наоколо. Трябва да се подготвите, няма да има време за спиране и дълги мисли. Освен това емоциите и чувствата могат да покрият зодиакалния знак с глава. За щастие през септември Рибите ще имат достатъчно сили да подобрят физическото и психическото си здраве.

Астрологичен съвет: през този период е желателно да се съсредоточите върху уединението и откъсването от външни фактори в полза на духовното развитие.