ТЕРВЕЛ ОТБЕЛЯЗА 64 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО МУ ЗА ГРАД

0
122

На 30 януари 2024 се навършиха 64 години от обявяването на Тервел за град с указ № 38 на Народното събрание на Народна Република България от 1960 г. По този повод Община Тервел, СУ „Йордан Йовков” и Исторически музей Тервел организираха игра „Търсачи на символи”, която се реализира на 31.01.2024 г.

Интерактивната игра има за цел да запознае младите хора на Тервел да се запознаят подробно със символите на града, с различните културни, образователни и религиозни институции и знаци. Загадките са написани така, че водят участниците стъпка по стъпка от една забележителност към друга. Тъй като игрите /особено стратегиите/ са любимо занимание на подрастващите, това е начинът по който достъпно и под нова форма да научат повече за историята на родния си град.

В играта взеха участие учениците от IV „а“ и IV „б“ клас от СУ „Йордан Йовков“ с класни ръководители Станка Вълчева и Диян Димов, със съдействието на библиотеката при НЧ „Димитър Дончев-Доктора“ и Храм „Св. Георги Победоносец“.

Децата получиха, като награда – Сертификат подписан от кмета на Община Тервел – инж. Симеон Симеонов и учебно помагало „Пътеводител на пунктуационния стопаджия”.