Талантливите певци на Студио „Зонели“ с призови отличия от конкурси в Карлово и София

0
87

 

Празничният уикенд донесе на Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич отличия от два Национални конкурса – две първи награди и една втора.
На 2 и 3 март в град Карлово се проведе десетото юбилейно издание на престижния Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“, който събра певци от цялата страна. В него взеха участие и трима възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова. С награди се завърнаха Никол Михайлова, която грабна първото място сред 23-ма участника във втора възрастова група и Симона Тодорова, която се пребори за второто място при най-малките в Категория „Песен на фолклорна основа“.
За поредна година в Младежкото жури фигурира и възпитаник на г-жа Карабельова. Ивайла Михайлова, която в миналогодишното издание на конкурса завоюва Гран при в своята възрастова група, бе поканена да бъде част от състава на 7-членното младежко жури. Тя имаше два натоварени работни дни, които приключиха с участие във вълнуващ Концерт пред многобройната публика, дошла за Награждаването.Ивайла пя на една сцена с Маргарита Хранова, Нели Андреева и Хайгашод Агасян – членове на изключително голямото жури, съставено от 12 изтъкнати професионалисти – композитори, изпълнители, диригенти и вокални педагози.
В конкурса „Песенна палитра“, провеждащ се в града на Левски, се изпълняват само песни на български език, като тази година за пръв път бе въведена и Категория „Фолклор“.

Вчера – 4 март приключи и надпреварата в Направление „Вокал“ на Националния конкурс „Път към славата“2024 – София. Единственият представител на Студио „Зонели“ в конкурса тази година бе малката Магдалена Димитрова. Тя взе участие в Номинация „Детска песен“ в първа възрастова група с две изпълнения и се завръща в Добрич изключително щастлива като носител на първа награда.
Конкурсът „Път към славата“ се организира от Арт център „Кърнолски“ и дава сцена за изява на таланти от цяла България.