„С колко мъже си била преди мен?“ – е въпрос, който почти всяка жена ненавижда, а вие, драги мъже, все така продължавате да го задавате и то точно когато вече сте в леглото с нея.

Жените мразят да ги питате „за бройките“, особено в началото на нова връзка – което пък вие интерпретирате погрешно като „била е с твърде много и не иска да ми каже“.Но понеже „твърде много“ и „твърде малко“, когато става дума за личните сексуални отношения е изключително обтеглив въпрос, драги мъже, приемете, че ако изобщо получите отговор, надали ще разберете истината.

Този въпрос обикновено поставя жените нащрек – и не случайно.

Независимо дали тя е „била“ с 1000 мъже преди да бъде с теб, или е „спала“ само с един, признай си, че ти използваш този въпрос, за да си извадиш съответните изводи. А когато тя ти зададе същия въпрос, ти честно ли й отговаряш?

70% от мъжете смятат, че задоволяват своите половинки, 75% от жените мислят точно обратното

Защо въпросът с „бройките“ продължава да е проблематичен в 21 век?

Защото в началото на връзката си, хората не знаят какви са нагласите на човека, с когото излизат. Жените често си мислят, че той може да се окаже страхотно консервативен и ако разбере „истинската бройка“, да я заклейми като „мръсница“. А може и да копнее за по-опитна жена. В такъв случай истината, че тя е била „само с един“ за целия си живот отново ще я постави в неизгодна позиция.

Същото между впрочем важи и за мъжете. Има жени, които, ако разберат, че той е бил „с твърде много“ по техните разбирания, ще го сложат в графата „женкар“. А ако разберат, че е бил само с „няколко“ може и да се притеснят, че те пък са „прекалено опитни“.

Всъщност, и жените, и мъжете си знаем, че каквото и да отговорим на подобен въпрос – сме в уязвима позиция. Затова и много хора предпочитат откровенията за миналото да бъдат споделени в по-късен етап на връзката – макар и често да не се случва точно така.

Зодиите, които не могат без любовник

Как тогава дефинираме коя „бройка“ е „нормална“?

Ами, по-добре да не дефинираме. Защото такова нещо като „нормално“, когато говорим за сексуални и лични отношения, не съществува. Броят на сексуалните ни партньори зависи от твърде много различни фактори – от генетичното ни наследство, от необходимостта да задоволяваме личните си нужди, от житейските обстоятелства и дори от онова, което наричаме с неясната дума „съдба“ или „предопределеност“.

Има хора, които изкарват целия си живот само с един партньор. Има такива, които имат няколко кратки връзки. Има и такива, които са нямали или не желаят да имат нито една сексуална връзка. А има и хора, които не могат да преброят „бройките си“ и дори са се отказали да водят статистика. За тях подобно поведение си е напълно нормално.

Проблемът обаче е, че броят на сексуалните отношения са нещо, по което другите съдят за човека.

Идеалната бройка – 10 сексуални партньора

Нещо повече – „бройката“ може да се отрази негативно и на шанса за бъдеща връзка.

А броят на онези жени, които се опитват да намалят „цифрата“ на мъжете, с които са били, за да не разочароват новия си партньор, все още е притеснително голям. Същото важи и за мъжете, които пък понякога  се опитват да „надуят“ бройката, за да се изкарат по-опитни пред жената.

Зад всичко това се крие огромната несигурност относно кое е „нормално“.

Донякъде е вярно, че по-големият сексуален опит не води към по-добри и задълбочени връзки. Но само донякъде… Според изследванията, често хората с повече връзки „от стандартното“ и с по-богат сексуален опит се сблъскват с предразсъдъци и негативно отношение. Приема се, че те не са добър избор за дългосрочна връзка, тъй като „не задълбочават отношенията си“. Точно това показва изследване от 2017 година, според което опитните жени и мъже често получават негативна оценка, когато се измерва желанието на другия за започване на нова връзка. Оказва се, също така че и прекалено малкото сексуален опит обаче също води до негативно отношение.

Учени откриха ген на изневярата при част от жените

Каква тогава е идеалната „бройка“ сексуални връзки?

Според изследване, публикувано в Psychology Today и проведено сред 20-годишните – днешните млади хора имат по-консервативни сексуални истории. Те започват сексуалния си живот по-късно, имат по-малко партньори и като цяло по-малко сексуален опит, отколкото са имали родителите им на същите години. Това също повлиява на тяхното отношение към възприемането на „бройката“. Според тях приемливият брой сексуални партньори е между 2 и 3, но същевременно с това те определят хората с по-малко сексуален опит като по-малко атрактивни и не толкова желани за връзка.

Друго изследване, публикувано в Muscle and Fitnes, проучва каква е приемливата бройка сексуални партньори според 20 и 30 годишните жени, които излизат от скоро с някой. Техният отговор е, че партньорът им трябва да има до 15 „бройки“ и ако става дума за повече, тяхното отношение към него става по-негативно.

Ако опростим нещата, можем да забележим, че има ясно предпочитание при двойките към партньори със среден сексуален опит, сходен на техния.

Шокиращо проучване разкрива от колко секс се нуждаят двойките, за да останат щастливи и не е каквото очаквате /18+/

Но в крайна сметка не е краят на света, ако си бил с „повече“ или „по-малко“. И ако не си от онези, които имат среден брой партньори, това съвсем не означава, че ще останеш сам до края на света.

Нека отново кажем, че всичко е много субективно – точно както е субективно мнението за женската сексуалност , когато си в дълга връзка.  mamamia.bg