С грижа за всяко дете и по време на криза

0
1121

 

         Една седмица дистанционно обучение…
Предизвикателство пред всеки учител. Но още по – голямо предизвикателство е когато учениците, с които работим са от малцинствен произход. Голяма част от възпитаниците на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ град Добрич са социално слаби и нямат достъп до електронни устройства и интернет. Такива са 66 деца. С тях работата се осъществява по телефон или  на хартиен носител, разнасян от образователния медиатор на училището. За тези деца очакваме помощ от дарения на електронни устройства от благотворителни организации.

Наред с дистанционното обучение, което е наша основна грижа – учениците да получат образование, колективът на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ не забрави и основните нужди на своите възпитаници. В условията на създалата се ситуация стана невъзможно за някои родители да работят и да осигурят на децата си най – необходимите хранителни продукти. Затова учителите взеха решение да дарят от своите заплати по 20 лв. за закупуване на най – необходимите храни за крайно нуждаещи се деца. Наред с Министерството, което ще осигури за до 3 деца от училище някаква помощ, ние решихме да помогнем на още 19 деца със следните пакети:

  1. Брашно – 1 кг
  2. Макарони – 2 пакета
  3. Спагети – 1 пакет
  4. Ориз – 1 кг
  5. Леща – 1 кг
  6. Боб – 1 кг
  7. Олио – 1 л
  8. Грах – 2 кутии

Общата стойност на един пакет е около 14 лв.

Пакетите ще бъдат раздадени с помощта на БЧК гр. Добрич в лицето на Господин Еринозов и личното съдействие на кмета на град Добрич Йордан Йорданов чрез медиатори към община град Добрич.

Ръководството на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ благодари на всички, ангажирали се с тази кауза.

Тошко Керанов

Директор на ОУ „Никола Й. Вапцаров“