СТАРТИРА НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС ЗА ЗЕЛЕНИ ИНОВАЦИИ  “МЛАД ИНОВАТОР”

0
988

 

 

За първа година стартира ученически конкурс за зелени иновативни идеи „Млад иноватор“.  Организатор е инвестиционният фонд с фокус устойчиво развитие и иновации – PostScriptum Ventures – който осигурява и наградния фонд на стойност близо 10 000 лева. Конкурсът се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

 

Мисията на конкурса е да провокира мисленето на децата в посока опазване на околната среда, да ги стимулира да насочат вниманието си върху практични решения, които да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем.

 

Конкурсът е разделен в две категории. Първата е за по-малките участници от 1-ви до 7 клас, които могат да се включат като изпратят рисунка, свързана с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще. В категорията за рисунка ще се излъчат десет победители. Журито ще търси както прецизно художествено изпълнение, така и идейност по темата и демонстрирано иновативно, комбинативно мислене за бъдеще.

 

Втората категория е за ученици от 8-и до 12 клас, които следва да участват в екип (двама до петима участници) и да представят свое оригинално проектно предложение по посочената тема, което имат желание да реализират. Оценяването на проектите ще се осъществява в три етапа – предварителна селекция, финално класиране и финална презентация.

 

“Нашата цел е да се отключи любопитството на участниците към устойчивото развитие като принцип на обединение на екологичното, социалното и икономическото. Заедно с това да дадем възможност за реализация на проектите.”, отбелязва управляващият мениджър на PostScriptum Ventures Димитър Енчев.

 

Повече информация за условията на конкурса и начина на участие може да се открие на сайта www.mladinovator.bg. Крайният срок за подаване на предложенията е 31.01.2020 г.

 

Съмищленици на конкурса и участници в журито са ГрийнПийс България, „Музейко“, Ratio, Junior Achievement Bulgaria, ЕКО H2O.

 

Награждаването ще се състои на 29.02.2020 г. в учебния корпус на “МУЗЕЙКО”, град София. Участие ще вземе заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева.

 

За контакти:

Рени Попова

reni@socialyou.bg

+359 896 956993