Стартира Европейското първенство по снукър в Албена

0
274

Ексклузивен гост на състезанието ще бъде трикратният световен шампион от Уелс Марк Уилямс, който ще изиграе демонстративен мач с българската звезда Максим Костов на 8 юни.

До 17 юни ваканционно селище “Албена” ще домакинства Европейското първенство по снукър, организирано от Българска снукър федерация. Състезанията, провеждащи се в зала “Перуника”, са разделени в четири основни направления. До 9 юни ще се изиграе индивидуалното първенство за жени и ветерани (над 40-годишна възрасти). На 8 юни стартира атрактивният шампионат на Стария континент по снукър с шест червени топки. На 11 и 12 юни е ред на набиращия все по-голяма популярност бърз формат Shoot Out. Отборното европейско първенство за жени, мъже и ветерани пък ще се проведе между 12 и 17 юни.  За 10 юни от 10 часа е предвидено и провеждането на годишното общо събрание на Европейската билярд и снукър асоциация.

Върхова точка в проявата ще бъде демонстративният мач на трикратния световен шампион  Марк Уилямс на 08.06 от 21:00 ч. Великият уелски майстор на щеката и носител на “Тройната корона” ще изиграе индивидуален мач във формат 3 от 5 фрейма с финалиста на Европейското по снукър до 16-годишна възраст – българина Максим Костов. След този мач ще бъде проведен двубой на двойки между България и Уелс, също във формат 3 от 5. За българския тим ще участват талантливите Велиан Димитров и Виктор Илиев – треньор в Национална снукър академия, а от страна на Уелс ще са двамата добри приятели Марк Уилямс и Лий Уокър. Местата за демонстративните двубои са ограничени до 150, а билети на цена от 80,00 лв. се продават в мрежата на Eventim. Останалите състезателни дни са с вход свободен за зрители, като капацитетът е ограничен до 100 места.