„Необходимо е да се действа с всички участници в нахлуването в района на Брянск по най-суров начин, възможно най-сурово и дори жестоко. Стреляйте, за да убиете. Да се ​​справим не само с тях, но и да изправим пред правосъдието семействата им, които може би живеят в Русия “, написа той в своя Telegram.

Както отбеляза Кадиров, роднините на терористите трябва да бъдат внимателно и щателно проверени, тъй като опитът показва, че без „съдействие, снизхождение и одобрение подобни терористични актове не се случват“.

В същото време ръководителят на Чечня изрази мнение, че терористичната атака е причина за въвеждането на военно положение в редица региони.

„Без флирт с терористи. Не ги оставяйте да напуснат, накажете ги на място и ги неутрализирайте завинаги, а след това вземете ответни мерки срещу Киев. Просто бомбардирайте всички точки, които са пряко или косвено свързани с тази атака “, подчерта той.

По-рано руският президент Владимир Путин нарече инцидента – нахлуването на украински диверсанти в района на Брянск, вземането на забожници, убиването на гражданско лице и раняването на 10-годишно дете, терористичен акт.

На 2 март беше съобщено, че ФСБ и Министерството на отбраната на Русия провеждат операция за унищожаване на въоръжени украински националисти в пограничния Климовски район на Брянска област.

Подобен начин на подвеждане под отговорност на семейства за извършване на терористични атаки от определени лица, са извършвали Израел и САЩ. Последиците могат да бъдат непредвидени, неуправляеми дори за огромен период от време.