СРЕЩА НА ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ СЛАВЕЙКОВЦИ

0
755

 

Среща на учениците от 11 „a“ и 2 „а“ клас от СУ „П. Р. Славейков“ се проведе в рамките на седмицата на Славейков, посветена на патронния празник на училището. Под наслова „Четем и познаваме творчеството и дейността на дядо Славейков“, големи и малки ученици организираха вълнуваща среща и споделиха своите знания и отношение към заветите на големия възрожденец.

Единадесетокласниците разказаха на малчуганите за биографията на П.Р. Славейков и представиха част от нея като театрална сценка. Смях и добро настроение предизвика пантомимата, разиграна по български пословици и поговорки, чийто пръв голям събирач е Дядо Славейков. Малките възпитаници на училището бурно аплодираха каките и батковците и от своя страна показаха, че са достойни продължители на делото на нашия патрон, като прочетоха своите размисли на тема: „Защо обичам да чета”.

Приятелство и приемственост бяха водещите мотиви на срещата, която завърши с танци и много усмивки. Големи и малки славейковци се заредиха с позитивна творческа енергия и поставиха поредния духовен мост между поколенията в училище. Инициативата, по идея на г-жа Светла Колева, класен ръководител на II „а“ клас, ще има своето продължение и на 13 ноември, когато новите приятели ще пеят и рисуват заедно, защото партньорството и подкрепата са изключително важни за развитието на една образователна институция, за нейния просперитет и бъдещи успехи. НДТ