На 17 ноември /неделя/, от 11:00  ч., в храм Света Троица, по инициатива на областния управител Красимир Кирилов, ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите на пътни инциденти. По традиция, във всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година Европейската федерация на жертвите от ПТП е избрала за мото „Животът не е резервна част“.

Да почетем паметта на невинните жертви, загинали при пътни инциденти и да проявяваме повече толерантност на пътя, призовава областният управител Кр. Кирилов.

От МВР съобщават черната статистика за тази година – досега по пътищата на България са загинали 515 души, а други 7100 са били ранени. През 2018 г. при пътнотранспортни произшествия живота си са загубили 611 души, а ранени са били 8 466 човека, сочи черната статистика на МВР. По този повод в обръщение министърът на вътрешните работи Младен Маринов призовава: „Нека бъдем отговорни пешеходци, водачи и пътници! Нека възпитаваме децата си в спазване на закона! Нека пазим здравето и живота, с което ще гарантираме пред себе си и пред обществото, че безопасността на движението