ФУТБОЛИСТИТЕ НА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ЗАГУБИХА ОТ ДОРОСТОЛ В СИЛИСТРА
Футболистите на Доростол (Силистра) постигнаха трета поредна победа в Североизточната трета лига. Възпитаниците на треньора Деян Денчев го постигнаха на стадион „Луи Айер” срещу Спортист 2011 (Генерал Тошево) в мач от 28-ия кръг. Още от начало силистренци демонстрираха нападателен футбол, който нямаше как да не бъде материализиран, информира  sportal.bg.
Във 2-ата минута Сонер Хюсеин превзе вратата на Георги Георгиев, но съдийската бригада от Разград не зачете попадението заради засада. Няколко минути след това Боян Николов с глава можеше да порази вратата на гостите, но топката премина на сантиметри от напречната греда. В 12-ата минута падна първият гол в мача. Симеон Симеонов напредна мощно в наказателното поле на Спортист 2011, шутира силно, вратарят изби, но при добавката Сонер Хюсеин от близко разстояние я прати в мрежата – 1:0. Десетина минути след това отново Сонер Хюсеин удвои след асистенция на Николай Боев – 2:0. Този резултат се задържа до края на първата част въпреки няколкото изгодни за гол ситуации.
През втората част Доростол (Силистра) отново владееше играта и се настани трайно в половината на гостите. В 64-ата минута Симеон Симеонов покачи на 3:0, а в 72-ата минута Сонер Хюсеин реализира хеттрик и оформи крайното 4:0.
  • СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА
РЕЗУЛТАТИ – XXVIII КРЪГДунав (Русе)Шумен 2007 (Шумен)          2:1  Доростол (Силистра)Спортист (Г. Тошево)     4:0Ботев (Нови пазар)Черноломец (Попово)      0:1 Устрем (Дончево)Интер (Добрич) 14:0 Черноморец (Балчик)Спартак     (Варна)       1:2 Кубрат 2016 (Кубрат)Септември (Тервел)       0:3 сл. Лудогорец III (Разград)Тополи (Тополи)          7:2 Светкавица (Търговище) – почива ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ:
  1. Спартак (Вн) 26 20    5      1      75:10       65
  2. Черноморец 26 18    3      5      69:25       57
  3. Светкавица 26 17    1      8      64:23       52
  4. Септември 26 16    4      6      53:22       52
  5. Дунав (Русе) 26 15    4      7      54:30       49
  6. Лудогорец III 26 14    5      7      70:26       47
  7. Черноломец 27 14    5      8      57:33       47
  8. Устрем (Дон) 26 14    2      10    61:43       44
  9. Шумен 2007 26 14    2      10    51:35       44
  10. Доростол 26 12    2      12    33:45       38
  11. Спортист 26 7      2      17    32:76       23
  12. Ботев (НП) 26 6      3      17    23:62       21
  13. Тополи 27 4      1      22    23:74       13
  14. Интер 26 2      1      23    22:116     7
ПРОГРАМА ЗА XXIX КРЪГ
23 май 2021 г., неделя, 17:00.Лудогорец III (Разград)Дунав (Русе)                Ботев (Нови пазар)Тополи 2010 (Тополи)Светкавица (Търговище)Кубрат (Кубрат)– сл. Септември 98 (Тервел)Черноморец (Балчик)                Спартак 1918 (Варна)Доростол (Силистра)     Спортист (Г. Тошево)Устрем (Дончево)  Интер (Добрич)Шумен 2007 (Шумен)                        Черноломец 1919 (Попово) – почива
СПРЯХА ПРАВАТА НА СЪДИИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА МАЧА НА ЛЕВСКИ
Съдийската комисия към БФС спря правата на Ивелин Занев и Радослав Гидженов, които свириха домакинските срещи на Левски, съответно срещу Царско село и Черно море. “СК при БФС спира правата до края на сезона и до вземане на окончателно решение след допуснати грешки на съдиите: Ивелин Занев и Радослав Гидженов. Съдийската комисията държи да подчертае, че по отношение на съдиите и тяхното представяне на терена се прилага стриктно Правилника на футболното съдийство и се надява да получи необходимото съдействие и разбиране от футболната общественост”, се казва в съобщението на БФС.
БЪЛГАРИЯ БЕЗ ТОДОР СКРИМОВ И СВЕТОСЛАВ ГОЦЕВ В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ
Силвано Пранди определи състава на България за участие в Лигата на нациите.  В състезанието участие няма да вземат двама от най-опитните ни състезатели – Тодор Скримов и Светослав Гоцев. Скримов отпадна от състава поради уважителни семейни причини, но ще бъде на линия за европейското първенство. Гоцев пък има болки в рамото и трябва да мине през курс от упражнения за заздравяването му. За централния блокировач също се очаква да бъде готов за второто състезание от календара на националния отбор през септември.
Националният ни отбор заминава първо за Словения, където ще участва в своеобразен турнир с домакините и Сърбия. Първоначално бе заявен и отборът на Германия, но впоследствие е отклонил поканата. Така трите тима ще играят помежду си по два мача на ден от 21 до 23 юни във формации „А” и „Б”. Заминаването за Любляна е днес рано сутринта, а оттам 4 дни по-късно се пътува с автобус за Римини.
Подготвителните срещи ще пропуснат Светослав Станков и Денис Карягин, който има зрелостни изпити в Бургас. Двамата заедно с трима души от щаба ще се присъединят към отбора на 24 май.
Състав на мъжкия национален отбор на България за участието във Волейболната лига на нациите: 

Разпределители: Георги Сеганов, Владимир Станков, Светослав Станков.
Диагонали: Цветан Соколов, Радослав Парапунов.
Посрещачи: Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров, Гордан Люцканов
Денис Карягин, Светослав Иванов.
Централни блокировачи: Алекс Грозданов, Стефан Чавдаров, Николай Колев, Николай Къртев.
Либеро: Владислав Иванов, Мартин Иванов. sportal.bg

ФЕДЕРЕР СЕ ПРЕЧУПИ ОЩЕ НА СТАРТА В ЖЕНЕВА
Поставеният под номер 1 в схемата Роджър Федерер отпадна още във втория кръг на турнира на клей в швейцарския град Женева от сериите АТP 250 с награден фонд 419 470 евро. 75-ият в световната ранглиста Пабло Андухар (Испания) поднесе голямата изненада, след като елиминира любимеца на домакините с 6:4, 4:6 и 6:4 след близо два часа игра.
Бившият номер едно започна мача стабилно, но в десетия гейм допусна пробив на 30, а Андухар затвори сета в своя полза в следващото си подаване. Втората част стартира с ранен брейк на сметката на Федерер и той не трепна до края за 6:4 в своя полза.
Решителният трети сет започна с нов пробив за швейцареца, но впоследствие Андухар изравни за 4:4, а когато вече поведе с 5:4, успя отново да вземе подаването на Федерер и поднесе голямата изненада в турнира.
СЕРИНА УИЛЯМС ОТПАДНА ВЪВ ВТОРИЯ КРЪГ В ПАРМА
Бившата номер 1 в света Серина Уилямс отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червена настилка в италианския град Парма с награден фонд 189 708 евро. Уилямс, която участваше с “уайлд кард” и бе поставена под номер 1, загуби от Катерина Синякова (Чехия) с 6:7 (4), 2:6.
След известна почивка Серина се завърна на корта, но загуби на старта в Рим от Надя Подороска, полуфиналистка на Откритото първенство на Франция през миналата година. Серина Уилямс се подготвя за “Ролан Гарос”, който започва след две седмици.
Номер 3 в схемата Кори Гоф (САЩ) стигна до труден успех над Кая Канепи (Еспония) – 7:6 (6) и 7:6 (7). Слоун Стивънс ( САЩ) победи четвъртата поставена Дария Касаткина (Русия) след 1:6, 6:4 и 7:5.
ЗИДАН Е ФАВОРИТЪТ НА ЮВЕНТУС ЗА НОВ ТРЕНЬОР
Наставникът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан е фаворит за нов наставник на Ювентус, пише “Гадзета дело спорт”. Очаква се той да обяви, че след края на този сезон ще напусне треньорския си пост в “кралския клуб”. Междувременно, вероятността Андреа Пирло да бъде освободен като треньор на “бианконерите”, също е много голяма.
Доскорошният основен претендент за наставник на Старата госпожа – Масимилиано Алегри, е спряган да наследи именно Зидан на “Сантиаго Бернабеу”. Така името на френския специалист е начело на списъка на президента Андреа Аниели за бъдещ треньор на торинския клуб. Въпреки това е възможно да има някои пречки за неговото назначаване. Зизу най-вероятно ще поиска голяма заплата, като в момента той получава по 12 млн. евро годишно в Реал. Също така той може да реши да изчака и да поеме френския национален отбор след Дидие Дешан или да си вземе почивка от треньорството. Има вероятност и Андреа Пирло да задържи своя пост, ако Ювентус все пак успее да се класира за Шампионската лига.
ГОЛ В 91-АТА МИНУТА ИЗХВЪРЛИ ЕТЪР ОТ ЕЛИТА
Етър е първият изпадащ отбор от efbet Лига през този сезон. Това стана факт след домакинско поражение с 1:2 от Монтана и кръг преди края на плейофите футболистите на Александър Томаш нямат шанс за спасение. Преслав Боруков откри за „виолетовите” в 20-ата минута. С попадения на Янко Ангелов (42) и Николай Минков (91) гостите осъществиха пълен обрат, а със спечелените три точки запазиха надеждите си за оцеляване в елита.
Срещата започна равностойно и без опасности пред двете врати. Нещата се промениха в 20-ата минута, когато Етър спечели корнер. Последва центриране към задната греда, Макенджиев увисна, Кацаров върна топката към Боруков и голмайсторът на „болярите” я изпрати от метър във вратата за 1:0. В 42-ата минута Монтана изравни чрез Янко Ангелов, който реализира от дузпа. Тя бе отсъдена заради нарушение на Христо Иванов срещу Росен Кръстев. Стражът на „болярите” не прецени добре излизането си при центриране от фаул и удари футболиста на гостите, за което получи и жълт картон. В заключителните секунди на първата част Мечев можеше отново да изведе „виолетовите” напред, но изстрелът му рикошира в бранител на Монтана и излезе в корнер.
Седем минути след почивката атрактивен шут от въздуха на Милчо Ангелов излезе в аут. Монтана отговори с добър самостоятелен пробив на Кики отдясно, който завърши с опасен шут от малък ъгъл над напречнета греда. В 79-ата минута Христо Иванов излезе неразчетено извън наказателното си поле, Минков първи стигна до топката и го преодоля, след което опита да вкара от над 35 метра, но ударът му не се получи и Крачунов изби с глава. По-опасните атаки на гостите се увенчаха с успех в 91-ата минута, когато Минков овладя дълъг пас около границата на противниковото наказателно поле, навлезе навътре и след фалцов изстрел и рикошет топката влетя в мрежата на Етър. До края на сблъсъка футболистите на Александър Томаш опитаха да наложат натиск и да стигнат до равенството, което щеше да им остави някакъв шанс за спасение, но така и не успяха да сътворят нещо по-опасно пред Макенджиев.
СТЕФКА КОСТАДИНОВА: ЩЕ СИ ПОТЪРСЯ ПРАВАТА В СЪДА
Легендата на българската и на световната лека атлетика Стефка Костадинова излезе с позиция по повод скандалните обвинения на шведския журналист Патрик Еквал, че е била “натъпкана с допинг” по време на първенството на планетата в Рим на 30 август 1987 г., когато поставя ненадминатия и до днес световен рекорд в скока на височина при жените от 209 сантиметра. “Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда”, заяви Стефка Костадинова.