КУБРАТ ПУЛЕВ ОТПРАВИ НОВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ ДЖОШУА

Кубрат Пулев е уверен в своята победа в мача за световната титла по бокс тежка категория срещу Антъни Джошуа на 12 декември в Лондон и отправи ново предизвикателство към своя опонент. „След като го победя, го предизвиквам да дойде в България, да дойде на Белмекен, да види как сме се подготвяли, да види защо има такава сила в нас, българските спортисти“, казва Пулев в ново видео, публикувано във фейсбук страницата на WINBET, официален партньор на Кубрат за срещата. „Когато той изкачи върха Зъбчето, който всеки един спортист изкачва, когато е на Белмекен, защото е изключително приятно и зареждащо, тогава ще осъзнае защо съм го победил“, допълва Кобрата във видеото, което може да бъде видяно в официалните канали на WINBET в YouTube и Vbox7.

Преди броени дни, в интервю за WINBET, Пулев вече обяви, че очаква да победи с „красив нокаут“ в някой от по-късните рундове от мача.

ДОБРУДЖА ПРИЕМА СЕПТЕМВРИ (СИМИТЛИ) В ПОСЛЕДНИЯ СИ МАЧ ЗА 2020-А

Предстоят срещите от последния есенен кръг в първенството на Втора професионална футболна лига. Отборът на Добруджа, който е единственият представител на Добричка област сред професионалистите, ще приеме състава на Септември (Симитли). Мачът е в събота на стадион „Дружба” от 14.00 часа.

Няма съмнение, че момчетата на Светослав Петров ще се хвърлят здраво, за да зарадват феновете си с победа и за да подобрят точковия си актив. Във временното класиране добричкият тим е на 11-а позиция с 16 точки, а Септември е осми в подреждането с две точки повече.

Припомняме, че миналия кръг „жълто-зелените” злощастно загубиха от Янтра в Габрово с 2:1, след като допуснаха гол от дузпа в последната минута.

ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРОДЪЛЖАВА С НОВ ТРЕНЬОР

Дългогодишният треньор на Кей Нишикори – аржентинецът Данте Ботини, ще бъде новият наставник на Григор Димитров. Това твърди колумбийският журналист и тенис коментатор Андрес Варгас Пераза.

През изминалия сезон треньор на световния №19 бе Крис Гро. Двамата не са обявили официално раздялата си, но на последните турнири през годината българинът бе придружаван от баща си и от мениджъра си Георги Стоименов. Това стана повод за спекулации, че предстои промяна в треньорския щаб на Григор.

Под ръководството на Ботини Кей Нишикори достигна до №4 в света, завоюва 12 титли в АТР тура и игра финал на US Open през 2014 година. От края на 2019-а 41-годишният специалист е треньор на Николас Джари, но в момента чилиецът изтърпява 11-месечно наказание заради положителна проба за допинг.

МАРКО ОДЕРМАТ С ПЪРВА ПОБЕДА В ГИГАНТСКИ СЛАЛОМ ЗА СВЕТОВНАТА КУПА

Швейцарецът Марко Одермат спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в италианския зимен център Санта Катерина Валфурва. Одермат завърши с общо време от 2:08.42 минути и записа втора победа в кариерата си и първа в тази дисциплина. Той беше най-бърз в първия манш, даде пето време във втория, но успя да запази преднината си. “Не мога да опиша какво чувствам. Бях под голямо напрежение във втория манш, но сега съм много горд. Знаех, че за да спечеля, трябва да дам всичко от себе си”, каза победителят след финала.

Одермат е първият швейцарец, който печели гигантски слалом за Световната купа за последните девет години. За него това е втори успех след този в супергигантския слалом в Бийвър Крийк (САЩ) през декември 2019 година. Втори на 73 стотни завърши Томи Форд (САЩ), а трети на 75 стотни се нареди Филип Зубчич (Хърватия).

В класирането за Световната купа след първите четири старта за сезона Пентюро и Одермат делят първото място с по 240 точки. Трети е Зубчич с 208 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) със 156 точки. В подреждането за малкия кристален глобус в гигантския слалом първи е Одермат с 240 точки, пред Зубчич със 182 и Лоик Меяр със 145 точки.

БЪЛГАРИЯ ПОПАДНА В ТЕЖКА ГРУПА ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНОТО В КАТАР

Националният отбор на България попадна в група “С” на европейските квалификации за световното първенство по футбол в Катар през 2022. “Трикольорите”, които бяха в четвърта урна, ще се борят за класиране на първи Мондиал от 1998 година срещу Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва, информира sportal.bg.

Родните национали са в група с пет отбора, като през октомври 2021 година ще играем приятелски срещи, докато групите с шест тима ще имат квалификации.

Директно място на световното ще получат победителите във всяка група. Останалите втори ще участват в плейофи заедно с два отбора, излъчени от Лигата на нациите. Тези 12 отбора ще разиграят последните три квоти. Мачовете от световните квалификации ще се проведат между март и ноември 2021 година. Плейофите между 12-те отбора ще бъдат проведени във формат 3 потока по 4 отбора, които ще играят в един мач на директна елиминация за определяне на последните три финалиста през март 2022 година.

Водачът и фаворит №1 в групата Италия е изключително добре познат състав на България. Именно четирикратните първенци на планетата са тимът от световните сили, който най-много се е изправял срещу “лъвовете”. Цели 19 пъти, като най-известен е сблъсъкът от полуфинала на Мондиал`94, където “адзурите” спряха по пътя към финала Пеневата чета. Интересното е, че България никога не е губила от Италия на собствен терен. Тимът от Апенините има шест визити у нас и никога не си е тръгвал победил. Последният сблъсък бе през март 2015 година в европейската квалификация, която завърши 2:2. Предната визита на италианците от 2012 година завърши със същия резултат. През 2008 година, когато Италия бе актуален световен шампион, срещата завърши 0:0 пред 40 000 зрители на стадион “Васил Левски”. България има две победи в София.

“Лъвовете” откриха Мондиал`86 срещу световния шампион Италия – 1:1, а последната ни среща на голям форум – Евро`2004, бе именно срещу италианците в Гимараеш, когато допуснаха обрат в края и отстъпихме с 1:2. От 19 мача срещу “адзурите” България има две победи, седем равенства и 10 загуби.

Ето и пълната програма на България:

25 март 2021, 21:45 часа: България – Швейцария

28 март 2021, 21:45 часа: България – Италия

31 март 2021, 21:45 часа: Северна Ирландия – България

2 септември 2021, 21:45 часа: Италия – България

5 септември 2021, 19:00 часа: България – Литва

9 октомври 2021, 16:00 часа: Литва – България

12 октомври 2021, 21:45 часа: България – Северна Ирландия

15 ноември 2021, 21:45 часа: Швейцария – България

MILAN, ITALY – DECEMBER 17: Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates scoring the second goal during the Serie A match between AC Milan and AC Siena at Stadio Giuseppe Meazza on December 17, 2011 in Milan, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)

ЗЛАТАН Е ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО ЗАВРЪЩАНЕ

Звездата на Милан Златан Ибрахимович може да се завърне в игра този уикенд в мача срещу Парма. Нападателят получи мускулна травма по време на победата с 3:1 над Наполи и оттогава се възстановява.

Златан вече се чувства много по-добре и в Милан се надяват, че той ще бъде готов за предстоящия мач. От началото на сезона Ибра се представя отлично с екипа на “росонерите”, като има 10 гола в шест двубоя в Серия „А”.

Мачът между Милан и Парма е в неделя от 21:45 часа на стадион “Сан Сиро”.

ДЖЕРАРД ПОИСКА НАПАДАТЕЛ НА ЛУДОГОРЕЦ

Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард иска да привлече през лятото нападателя на Лудогорец Якуб Шверчок. В момента полякът играе като преотстъпен в Пяст (Гливице). Полският клуб има опция за закупуването на нападателя и може да се възползва от нея след края на сезона.

Именно това са опасенията на Рейнджърс, които искат да привлекат Шверчок през следващото лято, съобщават медиите в Шотландия. До момента през сезона нападателят на разградчани отбеляза четири попадения в осем мача за Пяст, но тимът се намира на 14-а позиция в полския елит.

РАСИСТКИ СКАНДАЛ ПРЕКЪСНА МАЧ ОТ ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Огромен скандал се разрази по време на мача от Шампионската лига между Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир. Двубоят беше прекъснат още в средата на първото полувреме заради расистка проява на четвъртия съдия Себастиан Култексу от Румъния, който обиди помощник-треньора на гостуващия тим Пиер Уебо. В резултат на това футболистите и на двата отбора отказаха да играят и се прибраха в съблекалните.

Всичко започна с поредица от жълти картони за играчи на Истанбул Башакшехир. Главният съдия Овидиу Хацеган вдигна и червен картон на резервата на турците Демба Ба. Настана голяма разправия между съдийската бригада и щаба на гостите.

Футболистите на двата тима са чули Култеску да използва думата “черен” по адрес на бившия камерунски национал Уебо, който е помощник на старши треньора на Истанбул Башакшехир Окан Бурук. Споровете около тъчлинията продължиха десетина минути, след което играчите на гостите се отправиха към съблекалните. Тези на ПСЖ, водени от Неймар и Килиан Мбапе, показаха солидарност, и също се прибраха.

ЮВЕ И КРИСТИАНО РАЗБИХА БАРСА НАСРЕД “КАМП НОУ”

Италианският шампион Ювентус записа убедителна победа с 3:0 при гостуването си на Барселона и така завърши на първото място в група G на Шампионската лига. Попаденията отбелязаха Кристиано Роналдо (13′, 53′) от две дузпи и Уестън Маккени (20′). Това е първо домакинско поражение за каталунците в турнира от 2013 година насам, когато загуби със същия резултат от Байерн (Мюнхен). Оттогава насам те имаха 35 победи и 5 равенства на “Камп Ноу” в Шампионската лига, но сега Старата госпожа сложи край на тази впечатляваща серия.

В 8-ата минута Роналдо отправи първия удар в мача, като той беше спасен от Марк-Андре тер Стеген. В 13-ата минута Кристиано падна в наказателното поле след съприкосновение с Араухо, а съдията посочи бялата точка. Именно португалецът превърна дузпата в гол. В 20-ата минута Ювентус организира чудесна атака, която беше завършена с акробатично изпълнение на Маккени, удвоило аванса на тима. Така за първи път в своята история Барса допусна два гола до 20-ата минута като домакин в турнира. Последва шут на Меси, който беше избит от Буфон. В 25-ата минута Мората стреля с глава, но топката мина над вратата.

На почивката Куман реши да пусне Брейтуейт на мястото на Тринкао. В 47-ата Меси отново не успя да преодолее Буфон. В 49-ата Ленгле игра с ръка в наказателното си поле. Съдията даде авантаж и последва удар на Рамзи, който беше избит от Тер Стеген в корнер. Главният рефер обаче получи сигнал от ВАР да прегледа ситуацията и така той реши да даде втора дузпа за “бианконерите” в мача. Тя отново беше реализирана от Роналдо 3:0. Това беше неговият гол номер 650 в 860 мача за клубни отбори.

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

Brittany Hawks
  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА