СПОРТЕН ПРАЗНИК В ДЕТСКА ГРАДИНА “ЩУРЧЕ”

0
1804

С много ентусиазъм, спортен дух и емоционален заряд, децата от Детска градина № 12 “Щурче” демонстрираха прецизност, точност, ловкост, съобразителност, умения да спазват правила по време на организирания на 23 април Спортен празник в зала “Добротица”. Инициативата имаше за цел, не само възпитаване на децата в спортен дух и повишаване на двигателната им активност, а се организира и с благотворителна цел. Каузата на организаторите беше да се съберат средства за закупуване на легла за децата от първа група “Слънчеви зайчета”

Гости на събитието бяха д-р Емилия Баева – зам.-кмет “Хуманитарни дейности” в Община град Добрич и г-жа Снежа Вачева – главен експерт “Предучилищно образование”, Дирекция “Хуманитарни дейности”  в Община град Добрич.

Проявата, тематично свързана с предстоящия Великден, събра родители и гости, които посетиха преди това Великденски базар, подреден с изработени от децата и родителите произведения.

Най-малките палавници от група “Слънчеви зайчета” се състезаваха в надпревара да нахранят великденския заек.

Децата от втора група “Мечо Пух” показаха колко сръчно могат да си подготвят раниците за излет.

Патиланците от група “Патиланско царство” демонстрираха умения за майсторско управление на тротинетки и прецизност със стиковете в играта “Голф”.

Бъдещите първокласници от четвърта група “Дъга”  изпълниха две композиции, на фона на  прекрасна музика.

Като истински спортисти те се справиха с предизвикателството да хвърлят в цел, да преодоляват препятствия, стъпвайки по камъчета и провирайки се.

По стар български обичай, преди  завършека на празника танцьорите  от групата за народни танци в детската градина под ръководството на Юрий Митев изпълниха сърцата на родители и гости с изпълнението на български хора.

Всички деца  бяха мотивирани да изпълнят прецизно правилата на игрите, а аплодисментите в залата поддържаха емоционалния заряд до края на прекрасния празник, поставен с демонстриране на усещането за общност под  звуците на песента “Детска планета” .

Ръководството на Детска градина № 12 “Щурче” изразява благодарност на всички гости и родители, които бяха съпричастни на каузата, уважиха празника и ги подкрепиха.