Благотворителната кампания „Споделен хляб” за набиране на пакетирани хранителни продукти и почистващи препарати, организирана от фондация „Милостиво сърце” и Клуб за народни танци „Жътвари”, продължава до 15 декември. Кампанията е под мотото „Да дарим за Рождество!” и е насочена към самотни възрастни хора, деца в неравностойно положение и хора, останали без дом от Добрич.

Продуктите се събират от понеделник до четвъртък от 17:30 до 20:30 в Спортната зала на Международен колеж гр. Добрич, където танцува Клуб за народни танци “Жътвари”. От клуба казват, че не е задължително дарителите да танцуват при тях, важното е да имат сърце.

Всеки един дарен продукт е ценен и ще бъде от голяма полза за някой беден и самотен човек или дете. Подобен малък жест на даряване поражда много силен положителен ефект – носи усещане за ценност, кара възрастния човек да се чувства обичан и му връща вярата, че не е забравен и изоставен.

На фейсбук страницата на клуб „Жътвари” е публикуван списък с хранителни продукти, които могат да бъдат дарени. Приемат се и продукти извън списъка, стига да бъдат от полза, както и парични средства, с които ще се закупят дърва или лекарства или ще се платят сметки. НДТ