Чудна магия, приказен свят, красота и уют и много слънчеви усмивки – това е определението за Детска ясла „Пролет“, която безспорно е емблема на Добрич за първите стъпки на малкото дете в първото му учебно заведение. Детска ясла „Пролет“ е с дългогодишна история, с установени традиции и изградени ценности в отглеждането и възпитанието на малки деца, съхранила е спомени от много деца, родители и служители.

Самата ясла се състои от две сгради – една основна в ж.к.“Дружба“1, в която се отглеждат 100 деца,за които се грижи екип от  28 души – мед.сестри, педагози, детегледачки и помощен персонал и втора сграда на ул. “Екзарх Антим І“ №2, в която се отглеждат 60 деца,обгрижвани от 18  души персонал, разказва директорът Мария Боянова.

„Екипът ни е изграден от мотивирани, високо квалифицирани професионалисти с дългогодишен опит и качества, необходими за качественото отглеждане на малки деца, а именно  търпение, доброта, грижовност,всеотдайност, креативност и творчество.Приоритет на детската ясла е създаването на пълноценен приказен детски свят, удовлетворяващ социалните потребности  на детето от общуване. Даваме на децата спокойна и уютна атмосфера за правилно протичане на адаптационния период, провеждаме индивидуална работа с новопостъпилите деца, организираме много тържества, отбелязвайки различни празници, като по този начин поощряваме заложбите и талантите им, развиваме въображението им, предлагаме пълноценно и рационално хранене, закаляване и физически занимания, изграждане на навици,които остават за цял живот – здравно-хигиенни и естетични, координирана работа с родителите, които са наши  партньори в постигане на целите ни“, казва още г-жа Боянова.

„Яслата е страхотна, персоналът е на ниво. Отделят внимание на всяко дете, ежедневно дават информация за всеки възпитаник. Моето дете вече разговаря вече свободно, пее и танцува и най важното, иска да ходи на ясла, влиза с желание“. „С всеки изминал ден детето ни научава по нещо ново. Отивам на работа спокойна, защото знам, че детето ми се чувства добре в тази ясла и е спокойно“. „Една прекрасна обстановка,един прекрасен персонал.Методиката на възпитание и грижи към децата са на високо европейско ниво“. Това са само част от мненията на родители, чиито малчугани посещават детска ясла „Пролет“, а снимките са доказателство за положителните емоции, усмивките и празничното настроение сред малките сладурковци. НДТ