Призвание е да бъдеш жена, да бъдеш майка, да бъдеш сестра и любима.

Да бъдеш просто жена,дошла на Земята с едничката мисия да обичаш, да вдъхновяваш, да бъдеш силна, но и лесно ранима. Да бъдеш вдъхновение за перото на поета, за четката на художника, да къташ в дома си обич,топлина и доброта…

Да бъдеш просто жена преминала гордо през историята на един празник, оставил ярък отпечатък в борбата заравноправие.

Истинската сила на жената се крие внейното най-свято призвание – да бъде майка. Нямапо-силна и възвишена думаотдумата „мама“. Мисълта за тази дума ни даваувереността, че мама винаги ни пази -с присъствието си, с мислите и думите си. Дарява ни безпределнатаси обич и ни прави по-силни, защото винаги е там – по пътя,по който вървим и отстояваме себе си.

Осми март е международен ден на майките, на сестрите, на любимите.Те са на пулса на деня,но остават верни на обичта към семейството и професията. Съхраняват мъдростта и създават душевност, нежност и хармония.

Уважаеми  дами,

Като жена се обръщам към вас и ви пожелавам – бъдете здрави, бъдете изпълнени с любов и доброта!Пазете огъня в домашното огнище! Доказвайте се всеки миг със силата, която носитекато майки, сестри и любими!

Светът се крепи на нашитеженски закони за мир, живот и добруване.

Да бъдем неотразими, красиви, обичани и усмихнати!

Светът, в който живеем днес, неможе без нашето женско присъствие, защото силата, която имаме, е по-голяма от всички природни закони.

Ще продължаваме да мечтаем.

Ще продължаваме да обичаме.

Ще продължаваме да бъдем извор на живот.

Ще продължаваме да бъдем просто жени, без които светът не може да съществува.

Честит празник!

 

Елена Балтаджиева

Кмет на Община Каварна