СКЛА „Добруджа“ с награди от Национален шампионат по лека атлетика в Габрово

0
115

На 22 и 23.06.2024 г. в град Габрово се проведе Национален шампионат по лека атлетика – четирибой за момчета и момичета под 14г.
Сътезателят от СКЛА „Добруджа“ Виктор Иванов се класира на второ място, като се състезава отлично през цялото състезание. В две дисциплини скок на дължина и 60м. с препятсвия постигна еднакъв резултат със своя конкурент Борис Фусков от КЛАСА – София.
В последната дисциплина 800м. Виктор падна и докато се изправи загуби три ценни секудни и така не успя да защити титлата от зимата, кото завоюва в зала. При момичетата от 160 състезателки завършиха състезанието 148. От нашите момичета най-добре се представи Елина Костадинова, която се класира на 10 място.  Ева Иванова достигна 21 място, като след втората дисциплина беше на четвърто място във временното класиране. Най-малките ни участнички Валентита Василева и Мария Мирева си направиха лични постижения и в четирите дисциплини.
Дисциплините от четирибоя бяха: 60м., скок дължина 60м. препятствено бягане, 600м. за момичета и 800м. за момчета.Треньорите Силвия Петрова и Милен Петров са изключително доволни от представянето на състезателите.