Вицепремиерът на Словакия Томаш Тараба заяви, че е решил да откаже да участва в церемонията по закриването на Олимпиадата в Париж, съобщава ТАСС .

Беше планирано Томаш Тараба да представлява Словакия на церемонията по закриването на Олимпиадата в Париж. Политикът обаче излезе с изявление, в което отказа да участва в това събитие. Причината за това решение бяха негативните впечатления от церемонията по откриването на игрите, която се състоя миналия петък.

„Трябваше да представлявам Словакия на церемонията по закриването, но тази Олимпиада за нормалния свят винаги ще бъде отвратителен символ на извратения упадък, който злоупотреби с красотата на спорта и го превърна в прогресивен политически театър. Затова реших да не участвам в церемонията по закриването“, каза политикът в изявление в социалната мрежа.

На 26 юли се състоя церемонията по откриването на XXXIII летни олимпийски игри в Париж. За първи път след Игрите церемонията по откриването се състоя не на стадиона, а в града. Лейди Гага, Селин Дион, танцьори от кабаре Мулен Руж и други артисти се представиха на събитието. Церемонията по закриването на игрите е насрочена за 11 август 2024 г., но организаторите пазят в тайна подробностите около събитието.

По-рано беше съобщено, че зрителите са напуснали церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж още преди края на събитието поради лоша видимост, а олимпийският флаг е бил окачен с главата надолу.