Силна подкрепа за българския туризъм и страната от Христо Стоичков и Мария Гроздева.

0
956
Легендата Христо Стоичков и олимпийската ни медалистка по спортна стрелба – Мария Грозева с добър  пример за обединение и подкрепа по време на криза

Силна подкрепа за българския туризъм и страната ни оказват две от световните имена в родния ни спорт – Христо Стоичков и Мария Гроздева. Двамата се включват в онлайн туристическата кампания „Резервирай в България“.

“Много българи се възхищават на чуждите курорти, но целия свят се възхищава на България! Нямам търпение да доведа моите приятели да видят морските курорти и красивите планини, защото знам, че у дома е най-хубаво!”, с тези думи най-известният българин по света Христо Стоичков подкрепи националната онлайн кампания в подкрепа на българския туризъм.

Проявата е под егидата на Министерство на туризма, Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

С видео обръщение от Флорида Стоичков споделя, че няма търпение да доведе в България най-добрите си приятели. Заобиколили футболната ни легенда те заявяват: “Ще дойдем в България!”

Кампанията обединява редици авторитетни и обичани личности, като сред тях е и най-успешният български състезател от олимпийски игри – Мария Гроздева.

Носителката на два златни и общо пет олимпийски медала в спортната стрелба  посочва, че годишно България е посещавана от милиони туристи от чужбина и призовава българите да преоткрият красивите места в страната си.

“България е красива държава, която годишно привлича милиони туристи от цял свят. Световната пандемия ни изправи пред нови трудности и предизвикателства. От дома си аз и моето семейство пожелаваме на всички да бъдете здрави! Подкрепям националната кампания да почиваме в България. Преоткрийте красивите кътчета на родината си, на Южното и Северното Черноморие! Заедно да помогнем на туристическия бизнес в България! Резервирай в България!”, отправя своят апел Гроздева, която се готви за седмите си олимпийски игри догодина.