Седем празнични концерта ще изнесе Духовият оркестър на Добрич през декември

0
638

Добрич. Седем празнични концерта ще изнесе Духовият оркестър на Добрич през декември, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. Концертите са с начален час 11.00 часа на площад „Свобода“, а датите са: 6, 19, 20, 23, 24, 27 и 30 декември.

На 10 декември е концертът на Хора на учителките в Добрич – „Музиката моят живот“. Ще бъде отбелязана 90-годишнината на Райко Тонев. Диригент е Маргарита Русева – Ганева, клавирният съпровод е на Детелина Василева. В същия ден от 19.00 часа в Младежкия център е Коледният рок концерт на групите „Helix“, „Magma“ и „Planetarium“ при Общински младежки център – Добрич.

На 11 декември от 18.00 часа в Концертна зала „Добрич“ ще бъде представен концерт на смесен хор „Добруджански звуци“, посветен на Световния ден на хоровото изкуство. Диригент е Елвира Пастърмаджиева, хормайстор – Божана Тонева, клавирен съпровод – Радостина Гроздева – Кръстева. Концертът е със заглавие „Бисери из оперната класика“. От 18.30 часа в Младежки център – Добрич ще започне концерт „В навечерието на Коледа“ на Клуб „Пиано“ с ръководител Детелина Захариева, Студио за поп-рок певци „Сарандев“ с ръководител Елена Карабельова и Вокална формация “Soul Voices” с ръководители Габриела Павлова и Галина Гешева.

На 12 декември от 18.00 часа в Младежки център – Добрич ще се състои Коледен концерт на Вокално студио „Златно зрънце“ с ръководител Мария Димитрова. „Глас и орган“ е коледният концерт на Мария Славова – орган и Дона Стоянова – сопран, от 18.30 часа в Концертна зала „Добрич“.

На 13 декември от 18.00 часа Народно читалище „Йордан Йовков“ ще представи във фоайето на зала „Зорница“ концерт на Смесен хор „Добрич“ с диригент Димитър Вангелов. От 18.30 часа в Младежки център – Добрич Коледен концерт „Светлина“ ще изнесе Студио за поп-рок певци „Сарандев“ с ръководител Елена Карабельова.

На 14 декември от 13.00 часа Арт център „Палитра“ ще представи концерт „Звукът на Коледа“ на Музикално студио от класовете по пиано, флейта, китара и ударни инструменти.

На 15 декември от 10.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ е Коледният концерт на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ с диригент Росица Дурмушлийска и Малък състав с преподавател Мария Славова.

Проявите са част от културния календар на Общината „Коледа и Нова година в Добрич“

http://focus-news.net