Напълно рехабилитиран е панорамният път към курортния комплекс Тузлата в област Добрич

0
607

Добрич. Напълно рехабилитиран е панорамният път към курортния комплекс Тузлата. Средствата за това са осигурени по трансграничен проект за подобряване връзката на третостепенните пътни възли в пограничния регион Балчик –Мангалия. Информацията за това бе представена на пресконференция в град Балчик, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна.

Пътната отсечка, която води до курортната поликлиника в Тузлата е напълно ремонтирана. Положена е хоризонтална маркировка, окастрена е и растителността. През летните месеци панорамният път е изключителни натоварен. Със средства по проекта се ремонтират и участъци от улиците „Черно море“ и „Приморска“ в Белия град. Едната отсечка – от пристанището в Балчик до границата с община Каварна е около 5 км, другата отсечка, с дължина около два километра, вече е завършена.

В рамките на трансграничното сътрудничество предстои да бъде създаден пътеводител за трансграничен маршрут в региона Балчик – Мангалия (Румъния). Той ще включва всички интересни и значими обекти в пограничния регион. Ще бъде двуезичен и ще се ползва от туристи и транзитно преминаващи.

Пътеводителят съдържа актуална карта на двата града, особено необходима за Мангалия, защото през румънския град преминава интензивен трафик от Ориента към Западна Европа. По проекта морската община в България ще закупи специализирано високопроходимо товарно превозно средство с допълнително оборудване – предна косачка, устройство за разпръскване на пясък и гребло за сняг.

В рамките на инвестиционните дейности и румънската община Мангалия ще модернизира 17 улици от градската мрежа. Модернизирането включва обновяване на уличното осветление и поставяне на улично видео наблюдение. Градът набира популярност сред добруджанци с обновеното си пристанище и неделния фермерски пазар

http://focus-news.net