Сдружение „Заедно правим добрини“ закупи операционна маса за АГ отделението на болницата в Добрич

0
608

Сдружение „Заедно правим добрини“ закупи операционна маса за Отделението по акушерство и гинекология на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, се съобщава в официалната Фейсбук страница на инициативата „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“. Масата ще бъде дарена на лечебното заведение утре, 5 октомври, от 14:30 часа.

В края на май Димитрина Младенова, Милена Савова и Йоанна Койчева от сдружението организираха благотворителна акция за събиране на пластмасови капачки и бутилки, метални и алуминиеви кенчета и жълти стотинки. Срещу сумата от 10 лева на място се продаваха и торбички за многократна употреба с логото на кампанията. С общите усилия на общини, училища, детски градини, фирми и жители от областта бяха събрани 6,2 тона капачки, 480 кг пластмасови бутилки, 140 кг алуминиеви и 20 кг метални кенчета, 2300 лева от стотинки и 700 лева от продажбата на торбички.

Миналогодишната кампания на „Заедно правим добрини“ за осигуряване на трансдюсер за ехограф за детското отделение на МБАЛ – Добрич събра 4,5 тона пластмасови капачки. Отделно, с дарения от граждани, организацията е закупила два монитора за пациенти, родилно легло и видеоларингоскоп за нуждите на лечебното заведение.