Генерал Тошево отново с дарение в кампанията за събиране на капачки

0
336

На 05 април, представители на Община Генерал Тошево предадоха около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани в продължение на няколко месеца, за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ – Добрич“, организирана от Сдружение „Заедно правим добрини”.

Това е поредния жест на добротворците които в поредица от акции събраха средства за закупуване на ценна апаратура за областната болница – трансдюсер за ехограф за детското отделение на МБАЛ – Добрич, видеоларингоскоп, родилно легло, монитори за пациенти. Новата цел е да бъде закупен реанимационен кът за нуждите на Неонатологичното отделение и най-малките герои, които ще поемат първата си глътка въздух в добруджанския град. Необходими са малко повече от 20 000 лв.

Последният транш, който Община Генерал Тошево предаде в Добрич беше в края на миналата година. Количеството на събраните капачки от голямото метално сърце монтирано в центъра на града и бутилките от коша за пластмасови бутилки надхвърли  над 500 килограма.