Тази нощ научихме имената на първите двама полуфиналисти на US Open при мъжете. Това са Каспер Рууд и Карен Хачанов. Норвежецът достигна до втория си полуфинал в турнир от Големия шлем, отстранявайки Матео Беретини след 6:1, 6:4, 7:6(4). Руснакът пък ще дебютира на полуфинал в Големия шлем след успех със 7:5, 4:6, 7:5, 6:7(3), 6:4 над Ник Кирьос. Така Рууд и Хачанов ще се изправят един срещу друг в следващата фаза на кортовете на Флашинг медоус.

Каспер Рууд записа доста убедителна победа в три сета над Матео Беретини. 23-годишният норвежец изкова успеха си за малко повече от два часа и половина игра. Той бе абсолютно безкомпромисен в първия сет, в който даде само гейм на съперника си.

Във втория също контролираше събитията на корта с два поредни пробива и отново спечели сравнително убедително, макар да допусна връщането на единия от пробивите.

Най-оспорван бе третият сет, който на практика вървеше гейм за гейм, като двамата тенисисти си размениха по един пробив, но в тайбрека отново Рууд изледе победител със 7:4 точки, с което подпечата визата си за 1/2-финала.

Другият четвъртфинал тази нощ бе абсолютен трилър, продължил над 3 часа и половина и завършил с успех на Карен Хачанов. Двамата тенисисти се захапаха още от самото начало, като битката помежду им бе много равностойна и оспорвана. Хачанов измъкна първия сет с късен пробив за 7:5, но Кирьос веднага се върна в мача, печелейки втория сет, също благодарение на един пробив.

Третият сет бе почти огледално копие на първия и отново руснака го измъкна с пробив в самия край за 7:5. Австралиецът обаче отново имаше отговор, взимайки четвъртия сет след 7:6 гейма и 7:3 точки в тайбрека.

В решителния пет сет Хачанов поведе с ранен пробив още в първия сервис-гейм на съперника му и след това не изпусна инициатвата до самия край, като със 6:4 гейма затвори и мача в своя полза и се класира напред в турнира.

Снимки: Gettyimages

https://sportal.bg