Рекордьорите носят кошмари на пътя, гарантирано

0
15


Филип Арсов, който беше убит на пешеходна пътека в центъра на София преди година, ще остане завинаги на 15. Мъжът, който го е прегазил, е карал с 88 км/ч и с над 2 промила алкохол в кръвта. Делото продължава вече година, свидетели не се явяват на разпит, а адът и агонията за близките на Филип продължават.

И докато вървеше поредното заседание по този случай, от МВР представиха статистика с най-драстичните нарушения. Като един, който вече е платил 3 глоби по над 2000 лева, защото карал с поне над 90 км/ч над ограничението в столицата. Друг пък камерите на полицията засекли със 157 км/ч – в града, не на магистрала или на селски път…

Това, разбира се, са само нарушения, които камерите са засекли. Бедно ни е въображението колко „рекорди“ се поставят всеки ден и всяка минути по софийските булеварди. Жив късмет е човек да оцелее, но не винаги успява. Само преди седмица млада жена бе убита, докато чака на светофара. Ударена от поредния нарушител. Рекордьорите, любители на високи скорости, носят смърт на пътя, гарантирано. Само тоталната нетърпимост към тях може да ги спре.

Още по темата четете тук.





Източник 24часа