Реконструкцията на пътища, изграждането на улично осветление и рекултивация на депото са сред успешните проекти в Каварна, посочи кметът Елена Балтаджиева

0
295

Реконструкцията на общинските пътища е един от най-значимите проекти за Каварна през изминалия програмен период, като общината е била включена в Програмата за развитие на селските райони и в Оперативна програма “Околна среда”. Сред успешните проекти са и изграждането на улично осветление и рекултивацията на депото. Това заяви кметът на Каварна Елена Балтаджиева по време на местната конференция по проект “Европа в България: Общо бъдеще”, който Българската телеграфна агенция (БТА) изпълнява с подкрепата на Европейската комисия. Събитието се организира в пресклуба на БТА в града .

Балтаджиева отбеляза, че средствата за реконструкция на пътищата са били над 5 милиона лева. Била е обновена отсечката от международния път за село Селце, както и тази за село Раковски. Освен изграждане на улична мрежа, от която е била обновена централната улица в Каварна, сред останалите проекти са и такива за подмяна на канализация и водопроводна мрежа, посочи още кметът. Тя отбеляза и изграждането на спортна площадка.

Кметът на Каварна каза, че сред проектите, чието финализиране предстои, е реконструкция, оборудване и обзавеждане на Средно училище “Стефан Караджа”. Балтаджиева добави също, че съвместно с други черноморски общини предстои подписване на договор за закупуване на електромобили и изграждане на зарядни колонки. Община Каварна е заделила общински средства за пешеходна алея в морската зона и обновяване на уличното платно към нея.

По думите на Балтаджиева създаването на условия за привличане на инвестиции чрез подобряване на инфраструктура може да допринесе за обръщане на тенденцията за обезлюдяването в района.

БТА

 снимка: Красимир Кръстев