На 5.11.2023 г. бяха проведени балотажи в селата Орляк, Каблешково и Попгруево. Право на глас имаха 2532 души, гласуваха общо 1129 души в четири секции: две в с.Орляк и по една в селата Каблешково и Попгруево. В с.Каблешково гласуваха 263 души ( с 35 души по-малко в сравнение с първи тур), в с.Попгруево гласуваха 262 души (с 13 души повече от първи тур) и в с.Орляк гласуваха 604 души ( с 31 души по-малко от първи тур).

Резултатите са следните:

Балотаж в с.Каблешково: Кандидатът на ДПС Ахмед Ахмед бе избран за кмет на с.Каблешково със 145 гласа подкрепа. Неговият опонент Пламен Бошнаков от ГЕРБ събра подкрепа от 120 гласа.

Балотаж в с.Попгруево: Айля Али от ГЕРБ спечели балотажа в с.Попгруево с подкрепа от 131 гласа. Нейният опонент от НДПС има подкрепа от 95 гласа.

Балотаж в с.Орляк: Кандидатът на ДПС Рушит Рифат печели балотажа в с.Орляк с подкрепа от 292 гласа. Кандидатът на ГЕРБ Мустафа Ибраим е събрал подкрепа от 290 гласа.

В седмицата след първия тур на изборите настъпи промяна и в състава на общински съвет Тервел. След оттегляне на Георги Русенов от ПП ГЕРБ , който е директор на дирекция в общинска администрация, четиринадесетият общински съветник от ПП ГЕРБ вече е Мерткан Реджеб от с.Орляк.

               Новоизбраните кмет на община, кметове на кметства и общински съветници ще положат  клетва на тържествена сесия на  девети ноември от 11:00 часа.