ПЪРВО ДОМАКИНСТВО НА ТУРНИРА “СВ. ХУБЕРТ” В ДОБРИЧ

0
2082

 

НА СНИМКАТА ГОРЕ: Отборът на Добрич – индивидуални и отборни първенци

Сдружение “ЛРД Добрич” – гр. Добрич, за първи път на 15 септември стана съорганизатор на НЛРС-СЛРБ при провеждане на зоналния кръг за Североизточна България на първенството “Свети Хуберт” за ловци с кучета, работещи със стойка, за мъже и жени – индивидуално и отборно. За място на провеждане бе определен ловно-стопанският район на ловната дружинка на с. Миладиновци, община Добричка. В тези състезания се обръща особено внимание на познанията на кучето и техническите аспекти на лова в съчетание с обучението на ловците в уважение на природата и екологията. Те имат за цел да насърчават и подчертават духа на лова чрез изпитание на много високо ниво.

В жегата изворната вода бе еднакво необходима на хора и животни

В зоналния кръг взеха участие 27 състезатели, разпределени в три гари. Високата температура, която се поддържаше през целия ден, не пречупи ловците. Организатори, съдии, ловци и кучета работеха без прекъсване. След повече от 7 часа бяха излъчени победителите в отделните гари, които трябваше да излъчат крайния победител за кръга в бараж. До него стигнаха Тодор Гечев от “ЛРД – Добрич” и Тодор Тодоров. В крайна сметка след едно успешно десетминутно изпитание представителят на Добрич спечели баража, а така и първото място в класирането.

Всеки успя да опита вкусотиите от барбекюто на ловците от Миладиновци

В отборното класиране победител с високия резултат от 144 точки стана отборът на сдружение “ЛРД – Добрич” – гр. Добрич, в състав: Тодор Гичев и Стефан Балкански, който се класира за финалния турнир във Велико Търново. Останалите пет отбора бяха декласирани, съгласно правилника.

Индивидуално: 1. Тодор Гичев с Торч /”ЛРД – Добрич”/ – след бараж; 2. Тодор Тодоров с Бел траки /”ЛРД Русе”/ – след бараж; 3. Младен Алексиев с Жоро от ЛРС “Сокол 1884 – Велико Търново”; 4. Иван Стефанов с Кент Стефанов от Одесос Арчилард от ЛРС в Долни чифлик; 5. Пейо Пеев с Кент дел траки от сдружение “ЛРД – Генерал Тошево”; 6. Стефан Балкански с Авеланж Наслука от “ЛРД – Добрич”.

Татяна Рачева с награда за отличното си представяне и Илия Михайлов, председател на “ЛРД Добрич”

Състезателите, класирани от 1 до 6 място, добиват право да участват във финалите на първенството, което ще се проведе на 28 септември т.г. на територията на сдружение “Сокол 1884 – Велико Търново” във Велико Търново, което чества 135 години от своето създаване – най-старата ловна организация в България.

В напрегнато очакване на старта

Направо за финалния турнир, поради липса на други участнички, за Велико Търново се класира състезателката Татяна Рачева, която редовно е сред призьорите при жените в “Св. Хуберт”. Въпреки това, тя се включи в състезанието и постигна много добър резултат.  В старата българска столица тя ще защитава честта на “Сокол 1884 – Велико Търново”, чийто представител е.

Илия Михайлов, председател на “ЛРД Добрич” – гр. Добрич, и член на УС на НЛРС – СЛРБ: “Зоналният кръг от състезанието за купата на “Св. Хуберт” е първото, което организираме, но искам твърдо да заявя, че ще искаме домакинството още догодина на финалния турнир да се случи тук, в ловно-стопанския район на дружинката в Миладиновци. Теренът е изключително интересен и бе одобрен от специалистите. Сигурен съм, че ще се справим с едно такова ново предизвикателство. За домакинството на днешното състезание не се колебахме, а то само по себе си предизвика много емоции. Създадохме необходимата организация и отзивите за това, което предложихме на състезателите, са много добри. Това ни кара да бъдем още по-решителни и да предложим нашето добруджанско гостоприемство на финалите догодина.”

Стилиян Герасков, главен координатор за провеждане на зоналния кръг: “Беше дълъг и горещ ден, но най-добрите стигнаха до наградите, осигурени от Националното сдружение и спонсора „Рихтер Фарма“ ЕООД дистрибутор висококачествената храна за кучета Happy Dog, внасяна от Германия. Стана едно чудесно състезание, за което благодаря на домакините от “ЛРД Добрич” и дружинката в Миладиновци за създадената организация, на съдиите за чудесно свършената работа и разбира се на състезателите, които тази година са още повече в сравнение с миналата.”

Организатори, съдии и технически лица, осъществили провеждането на зоналния кръг

Състезанието се проведе при много добра дисциплина от страна на всички участници. Спазени бяха изискванията на съответните органи за дезинфектиране на моторните превозни средства по повод опасността от разпространение на африканска чума по свинете, а след приключване на състезанието в района не остана нито една хартийка или пластмасова бутилка.

Снимки и текст: Николай Мирчев

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  3. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST