• На трасето е имало медицински екипи и огнеборци, които веднага са оказали помощ, но за съжаление мъжът е бил вече мъртъв

Блокирани спирачки на състезателното “Субару” са най-вероятната причина за трагедията в планинското рали “Благоевград”, където загина един от участниците – състезателят от София Георги Георгиев, информира “Труд”. Както вече стана ясно, управляваният от 49-годишния пилот автомобил се удари в бетонна стена в село Делвино и той издъхна.

По време на втората си тренировка към 16:30 часа, Георгиев финиширал преди самото село, преминава финала и най-вероятно заради блокирани спирачки колата му се завърта надясно и се удря в бетонна стена откъм мястото на шофьора. Пилотът издъхва на място.
На трасето е имало медицински екипи и огнеборци, които веднага са оказали помощ, но за съжаление мъжът е бил вече мъртъв.

Георги Георгиев е състезател на “АСК Грийн Фокс Мотоспорт” от София. Днес бе даден официален старт на състезанието Планинско изкачване „Благоевград” 2021.

Събитието бе уважено от Камен Михайлов, председател на Автомобилна федерация на България, главният секретар на Автомобилната федерация на България, Калоян Станчев, Елвис Георгиев, председател на техническата комисия на федерацията, както и лицата, който ще администрират проявата, комисари, наблюдатели и отговорници.

https://blitz.bg