Електрическият автомобил Wuling Hongguang MINI EV е най-компактният и достъпен в състава на концерна General Motors, част от който се явява китайската марка. Най-евтиният модел електромобил излезе на пазара през 2020 г. и вече стана изключително популярен.

Непрекъснато нарастващото търсене на този автомобил подтикна производителя към решението да пусне нова версия. Машината беше представен на изложението в Шанхай.

Основната разлика от предишната кола е сгъваемият мек покрив. Също така, компактният електрически автомобил е с преработени предни фарове и задни светлини, инсталирани са по-малки странични огледала и оригинални джанти на нископрофилна гума. Бели вложки на броните и вратите допълват външния вид.

Вътрешното оборудване на Wuling Hongguang MINI EV Cabrio включва два сензорни екрана и седалки с високи облегалки за глава. Покривът е изработен от плат и се сгъва в специално отделение, оборудвано на мястото на задните седалки.
Кабриолетът се задвижва от електрически мотор с мощност от 20 к.с., което му позволява да ускорява до 100 км / ч. Пробегът след зареждане е 120 км.

Засега малкият електрически кабриолет от Китай е със статут на концепт, той скоро ще получи производствена версия. Цената му ще започне от $ 4300 – малко по-скъпа от стандартния хечбек, който се продава за само $4 000. /auto.blitz.bg