Проф. Андрей Чорбанов е приет в болница с положителен тест за коронавирус и двойна бронхопневмония. Това става ясно от пост на математика Петър Велков в личния му фейсбук профил. Ето какво пише Велков в публикацията:

“Андрей Чорбанов е приет на 19.03 (петък) в болница с ПСР позитивен тест за Ковид и двойна бронхопневмония.

По информацията, която имам, той се влошава след близо седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер ковид инфекция. Въпреки ограниченото наличие на места, е приет в болницата.

На 25.02 при Хекимян Чорбанов признава, че е прекарал вируса. В други интервю също е заявявал, като е казвал, че това се е случило през ноември. На 19-ти март той постъпва с позитивен ПСР в болница.

При Хекимян той заяви: “Аз няма да се ваксинирам, защото прекарах вируса. Продължавам да твърдя отговорно, че прекаралите заболяването имат изключително траен имунитет срещу вируса. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния”

В началото на март, дни преди да позитивира за втори път тест, той заяви: “Безсмислено е преболедувалите КОВИД-19 да се ваксинират. Преболедувал да се ваксинира, е все едно да продупчиш 2 билета за автобус. По-рано заяви преболедувалите класическия вариант на коронавируса ще имат защита и срещу новия вариант.“

Агенция “Монитор” направи опит да се свърже с проф. Чорбанов по телефона, но той не отговаря, въпреки че даваше свободно.

https://www.monitor.bg

КВН