Кратък коментар за 26 август 2024
Давайте оръжие, за да не се наложи да давате хора! Прочетохте ли го това? Панът ни нарежда, какво да правим. Е, ами то с тези наведени политици с носове, орящи земята, напълно закономерно развитие на събитията. И ние ще пращаме „военни инструктори“ в Украйна, нали така, правителството реши вече.
Виждате, как бавно ни въвличат в тая война. И пари ще дадат, и хора ще пратят, и задника си ще предоставят. Това е той, наведеният български политик. Вече го нашутват да гарантира заеми за Украйта, които Украйна няма да може да плати. И още ще го нашутят. Ще го наритат да плаща за въстановяването на каквото остане от Украйна и милиарди ще идат там, вместо де се вложат в България. Жалки наведени и наритвани нищожества, на които не им пука за българския народ. Това е обективната истина.
Да видим сега, каквото си следим
ДО ГОЛЕМИЯ АНАЛИЗ НА ЮРУШ 2024 – КУРСКАТА АВАНТЮРА, ОСТАВАТ 37 ДНИ.
Върви обратното броене от 50 дни по желание на крякащите юрдечета срещу Витанов.
Нали така, Витанов каза 50 дни, юрдеците се разкрякаха. Затова всеки ден ви се напомня точното твърдение на Витанов. А то е
Твърдение на Витанов:
за 50 дни нахлулите 7 непълни украински бригади ще идат на 2 метра под земята. Всяка вкарана допълнителна бригада ще удължи агонията с 1 седмица. За да добута до прзидентските избори в САЩ, Сирски трябва да хвърли още 5 бригади. въросът е – откъде ще ги вземе. То няма такива. Отговор – може да пробва да ги взиме от донбаския фронт. Който ще почне да се пука яко по шевовете. Но значение за Сирски и Зеленски това няма. Важното е да устискат Курския юруш с пропагандна цел – до изборите за президент на САЩ.
Твърдението си има и част с числа. И тя е
Очаквани украински загуби на 50-тия ден
1.безвъзвратни загуби в жива сила – 15 000
2. танкове – 60
3. БТР-и – 90
4. БМП-та – 55
5. ББМ (бронирани бойни машини) -400
6. автомобили – 300
7. РСЗО – 8
8. Оръдия – 40
Я да видим какво става с числата. Където прогнозата е изпълнена – слагаме плюс. Където още не е изпълнена – слагаме минус.
Загуби до ден 14 от началото на броенето
ден 11 Ден 14
1. Безвъзвратни загуби в жива сила – 4700 – 5800
2. танкове – 68 – 72 +
3. БТР-и – 53 – 58 –
4.БМП-та – 27 – 31 –
5.ББМ – 336 – 383 –
6.автомобили – 148 – 177 –
7.РСЗО – 10 – 11 +
8.оръдия – 32 – 37 –
Какво ни казват числата? Най-напред – по отношение на танкове и РСЗО прогнозата вече е реализирана. Което означава, че руснаците намират и ефективно унищожават най-тежките оръжия на юруша. Това разбива пробивната сила на юрушните части и нищо чудно, че юрушът запецна. Количествените изменения преминават в качествени, нали така, юрдечета диванни мои, крякащи срещу Витанов, който знае какво е казарма, защото е бил там 2 години и нещо.
Боят на ББМ-ите (бойните бронирани машини) бързо се приближава към прогнозната цел. Расте и броят на унищожените автомобили. Това показва, че руснаците ефективно унищожават мобилността на юрушните части. Затова юрушните украински части са заседнали по курските гори. И избягват да използват среднотежки бронирани машини като БТР-и и БМП-та, чието унищожение също върви, но с по-бавни темпове.
Броят унищожени оръдия също наближава прогнозната цел. което говори за унищожаване на артилерийската поддръжка на украинските юрушни части в ускорено темпо.
Унищожението на украинско пушечно месо също преизпълнява прогнозата.
С две думи: юрушът е запецнал и както ви бе прогнозирано, украинското пушечно месо заминава ва 2 метра под земята. Събитията се развиват на площ колкото площта на София – та да имате наум за какви териториални успехи ви реве пропагандата. Количествената прогноза на Витанов безмилостно се изпълнява – на 14-ия ден имаме вече 2 плюса. Минусите са 6 и тенденцията е да намалеят в следващите дни.
Сега наблюдавайте крякащите срещу Витанов юрдеци. Наблюдавайте шаранията им с която се ловят по голите пропагандни куки и слушайте юрдешките им крясъци от куките докато прогнозата на Витанов безмилостно се реализира и броят на плюсовете расте.
Какво ли не крякат юрдечетата диванни мои. Ама казал съм бил, че Харков ще бъде превзет за 100 дни, пък то не станало. Юрдек чете Витанов – това ще ви кажа. Точното твърдение е, че след като Харков бъде обкръжен, ще бъде превзет за 100 дни. Това казах, интервюто може да си го намерите. Руснаците ще се занимават с Харков след като рещат задачата в Донбас. А юрдеците да си крякат.
Ама руските загуби, ама що нищо не казвам за тях. Писах ви, руските загуби са 3 пъти по-малко от украинските. Причина – огромното въздушно и артилерийско превъзходство на руснаците на фронта. Русия понася тези загуби и докато усраинското пушечно месо свършва, в Русия още не е обявена мобилизация. Нали така. Докато украинската икономика е срината и Украйна е като пациент на системи и се държи само благодарение на това, че системите не са спрени, то руската икономика расте. Дефицитът в руския бюджет е около 2% и това никак не е дефицит на страна във война, който е от 25% нагоре – вижте какво става в Украйна.
Заключението , че руската икономика понася добре тежестите на войната. Това го наблюдавам, но няма какво да го коментирам. Не е интересно засега.
Виж, друга част от прогнозата на Витанов е доста интересна. За допълнителните бригади на Сирски. Който ги взима откъде? – от донбаския фронт. И какво става с тоя фронт – пука се по шевовете. Я прочетете по-горе прогнозата на Витанов по въпроса? Точно това ви е прогнозирано, нали така. И каква е целта на тая авантюра? Да докретаме до американските президентски избори. Ами става, ама 3 дивизии трябва да идат на 2 метра под земята при Курск. Където няма украински отбранителни линии за разлика от Донбас. Украинското пушечно месо е насила натирено да умира за реализация на чужди интереси. И разбира се, стигаме до фон Молтке – като няма пушечно месо в Донбас и територията замивава. Това ви беше предсказано, нали така. А дали пък Витанов не прогнозира още през есента на миналата година, че през лятото на тази година ще почне критичен недостиг на украинско пушечно месо? И че ще почнат писъци за още пушечно месо. Давайте оръжие, че да не се наложи да давате хора! Ами ето ви го – писъците почват.
Питате се, защо се занимавам с калдъръмюрдеците и диванюрдеците. Те са ми фон, на който ви показвам силата на математиката. Ето, гледайте – крякат не крякат, рупат не рупат, прогнозата безмилостно ще се реализира и всички минуси ще станат плюсове в зададения срок. Обаче, да знаете нещо – не всички математици го могат това. Само тези, които са истински специалисти по математическа социална динамика. В България има само един – този, чиято прогноза за дифузното разпространение на Ковида ( на основата на която падна извънредната епидемична обстоновка още докато имаше нужда от мерки в повечето области) гони валидност от 1 000 дни и ще я достигне. Е, ако има друг такъв, който може да прави такива прогнози за епидемиите и войните, да покаже, че може същото. Казал съм, лично ще ида да му стисна ръката и да го потупам по рамото.
Добре, стига за днес. Жлая здраве и успехи и нека вирусите и войната да ви заобикалят.