Прокурори от Добрич получиха покана за второ посещение в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“

0
173

След успешна среща с учениците от 11А клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ прокурорите от Окръжна и Районна прокуратура – Добрич получиха покана за второ посещение в училището

След провелата се на 24 април 2023 година среща с ученици от 11 А клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Добрич и изключителния интерес от страна на младежите, прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната и Районната прокуратури в града получиха покана за второ посещение в учебното заведение. Инициатори този път бяха учениците от 11 Б клас, които поискаха да се включат извънредно в програмата на магистратите.

Ентусиазмът на единадесетокласниците беше завладяващ за представителите на Прокуратурата и днес срещата бе реализирана. С повишено внимание децата слушаха лекциите по подготвените теми, задаваха своите въпроси свободно и провокираха дискусии по важните за тях теми.

Те се запознаха с ролята и мястото на Прокуратурата в структурата на Съдебната власт в страната, както и с основните функции на прокурорите, с техните правомощия, отговорности и значението на работата им. Получиха ценни съвети за избора на професионалния си път и разказ от първо лице за предизвикателствата по професионалния път.

Учениците от 11 Б клас имаха възможност да разговарят с магистратите за проблемите на младите хора, за изкушенията, за опасностите. Те с интерес слушаха темите за престъпленията, свързани с наркотични вещества – държане, употреба, разпространение, управление на автомобил след употреба на забранени субстанции, компютърните престъпления и за създаването и разпространението на порнографски  материали. Демонстрираха своята информираност по поставените въпроси и своята любознателност, търсейки допълнително знания.

На прокурор  Милена Любенова и прокурор Даниел Илиев им предстоят още срещи с ученици от областта, с жители на малки населени места, с възрастни хора и с уязвими