Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

През нощта ще бъде ясно, а утре преди обяд – предимно слънчево. Около и след обяд отново над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В Източна България през целия ден ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб, а в източните райони и умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София – около 34°.

Над планините ще има купеста облачност, по-значителна около и след обяд, когато ще се развива и купесто-дъждовна. През втората половина от деня ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът в ниските планински части ще бъде слаб от изток-североизток, а по високите била и върхове – слаб и умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 36 мин. и залязва в 20 ч. и 25 мин. Продължителност на деня: 13 ч. и 49 мин. Луната залязва в 03 ч. и 06 мин. и изгрява в 19 ч. и 26 мин. Фаза на Луната: два дни преди пълнолуние.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна; там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието – умерен, от изток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, по Черноморието до 30°.

Във вторник над Източна България ще се задържи предимно слънчево с максимални температури до 35°-36°. Вятърът там ще остане с източна компонента, слаб. Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, и на повече места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Има повишена вероятност за локални интензивни и значителни по количество валежи.

Дневните температури слабо ще се понижат. Към средата на седмицата вероятността за валежи в цялата страна намалява. Вятърът ще придобие северна компонента в петък отново източна. Температурите ще се повишат и максималните в четвъртък и петък ще са между 32° и 37°.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Отдел „Прогнози на времето“

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО 

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

НАШИТЕ ФЕЙСБУК ГРУПИ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. NDT NEWS – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНА ДОБРИЧКА
  10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  11. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  12. РИБОЛОВ
  13. ИНТЕРВЮТА
  14. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  15. България – Китай 中国–保加利亚
  16. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  17. В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ В ДОЛИНАТА НА ЕРОТИКАТА
  2. ПАЛАВИ АНГЕЛИ И ОЩЕ НЕЩО – NAUGHTY ANGELS AND MORE
  3. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ..
  4. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА