Атмосферното налягане няма да се промени съществено, ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През нощта валежи от дъжд ще има на малко места и ще са слаби, а през деня ще бъдат предимно в централната част на страната и планинските райони, главно в часовете около и след обяд. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. През нощта вятърът в повечето райони временно ще стихне, а през деня ще е слаб до умерен от север-северозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София – около 3°; максималните ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски в източните райони, в София – около 12°.

Над планините ще бъде облачно, по върховете – мъгливо. Ще има превалявания от сняг, на височина под 1300-1400 метра – от дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 5°, на 2000 m – около минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър от северозапад, в южните райони – от изток. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 38 мин. и залязва в 18 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 55 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. и 11 мин. и залязва в 1 ч. и 3 мин. на 16 март. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.

В събота ще преобладава слънчево време с повече облачност над планинските и източните райони, където след обяд ще превали дъжд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 10° и 15°.

В неделя облачността ще е по-често значителна и на места, повече в Западна България, ще превали краткотраен дъжд. След обяд ще се появи слаб северозападен вятър, по-късно в северозападните райони ще се усили до умерен.

В началото на следващата седмица ще бъде ветровито, северозападният вятър навсякъде ще се усили. Облачността временно ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево, впоследствие отново ще се увеличи. През следващите дни ще преобладава облачно време. С усилване на вятъра от северозапад ще нахлува сравнително студен въздух. Във вторник от запад на изток на много места ще превали дъжд. В сряда също има повишена вероятност за валежи, но на по-малко места, като с понижението на температурите е възможно на отделни места в Централния Предбалкан и североизточните райони в нощните часове дъждът да се примесва със сняг. В четвъртък в западната половина от страната вятърът ще отслабне, ще е почти без валежи, ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Над източната вятърът ще се ориентира от североизток, ще остане силен и ще застудява още; ще се задържи предимно облачно, с валежи, в североизточните райони остава повишена вероятността да са от дъжд и сняг.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Отдел “Прогнози на времето” (link is external)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО 

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

НАШИТЕ ФЕЙСБУК ГРУПИ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. NDT NEWS – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНА ДОБРИЧКА
  10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  11. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  12. РИБОЛОВ
  13. ИНТЕРВЮТА
  14. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  15. България – Китай 中国–保加利亚
  16. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  17. В PINTEREST

  • Franciele Medeiros
  1. ЯБЪЛКИТЕ В ДОЛИНАТА НА ЕРОТИКАТА
  2. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ..
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА